""
""

Kako da uhvate Lester, kada ni gol ne mogu da im daju…

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 19:33

1:0, 1:0, 1:0… Puta 12. Tako se kuje titula

“Osvojićemo ligu”.

Izabrane vesti

Pesma sa tim refrenom je danas grmela na tribina sa gostujućim navijačima na Selhurst parku. I kada se utakmica završila, navijači Lestera su dobrih desetak minuta pevali pomenutu pesmu bez prestanka. Kao što njihovi ljubimci iz nedelje u nedelju prave džinovske korake ka senzacionalnoj tituli, tako su sada i navijači prihvatili da je titula nadohvat ruke.

Nema više lažne skromnosti, nema više skepse, nema više omerte zbog malera. Titula je pred nosom Lesteru i svi u ovom gradu veruju da će pehar na kraju završiti na King Pauer stadionu. danas su prvi put u sezoni jasno i glasno grmeli da titula stiže. Nema mesta zapesimiste.
“Lester ima fantastičan balans u igri. Teško da će neko uspeti da ih sustigne. Imaju sve što treba za titulu”, pošteno je prokomentarisao Kristal Palsaov trener Alan Pardju posle poraza od Lisica.

Svesni su i u Lesteru da su nadomak istorije, ali i da moraju da budu pragmatični i igraju na drugačiji način u odnosu na poečtak sezone.
“U nekoliko navrata smo se previše povukli, ali situacija na terenu je bila takva da je zahtevala veliku defanzivu. Pružili smo fantastičnu partiju. Za mene je kada završimo meč bez primljenog gola jednak uspeh kao da dajemo golove. Osećamo da smo blizu, ali moramo još da ostanemo maksimalno fokusirani svesni da će biti obrta i dramatičnih situacija. Sada nam rivali pristupaju na drugačiji način. Nadam se da ćemo do kraja sezone da pobeđujemo sa 1:0”, rekao je kapiten Ves Morgan

Četvrti put na poslednjih pet mečeva, Lester je pobedio 1:0. Ukupno 12 puta ove sezone su upisali minimalac! Lester je primio samo šest golova na poslednjih 13 prvenstvenih mečeva. U devet od poslednjih 13 utakmica su uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom!

Sličan učinak u Evropi imaju Bajern, PSŽ, Juventus, Barselona, Atletiko... Izuzev Atletika, to su ekipe koje će najverovatnije osvojiti titule u najjačim evropskim ligama. Lester je po mnogo čemu u društvu šampiona ove sezone. Još malo nedostaje da to i potvrdi na terenu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ves MorganPremijer ligaLester SitiEvropaEngleskaAlan Pardju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara