Kako je Juve plaćao menadžere: Ljudi koji su doveli Emrea Džana za „dž“ uzeli 15.860.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 21:46

Okoristio se i superagent, kao i zastupnici Pjanića i Bonučija...

Profislisao se Juventus, posebno za vremen direktorskog mandata Bepea marote, kao klub sposobsan da u Torino privoli neke od zvezda svetskog fudbala za džabe, lane je potpuno promenio politiku  kad je doveo jednog od najboljih igrača sveta Kristijana Ronalda, a sad su se u javnosti pojavile cifre koje je Stara dama plaćala menadžerima samo da bi neki od fudbalera, bilo sa ili bez obeštećenja potpisali za nju.

Ukupno čak 37.000.000 evra potrošio je prvak Italije samo u leto 2018, a najveći deo tog novca otišao je u ruke menadžera Emrea Džana. Mada je u knjigama zavedeno da je nemački reprezentativac stgao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Liverpulom, Juve je i to zadovoljstvo morao da plati. Tačno 15.860.000 evra koliko je otišlo na račun agenata koji je „posavetovao“ Džana da se preseli u Seriji A. Dakle, nije u pitanju jedan menadžer, već više njih.

Izabrane vesti

Malo manje inkasirao je Žorž Mendeš, čuveni superagent, sve zahvaljujući činjenici da je odlučujuće uticao na potpis Kristijana Ronalda. Tačno 11.500.000 evra. Zatim, podatak da je Miralem Pjanić produžio ugovor do juna 2023. koštao je klub 2.220.000 evra prema zastupnicima reprezentativca Bosne i Hercegovine, dok je povratak Leonarda Bonučija iz Milana vrednovan komisijom od 200.000 evra njegovom agentu. A tu su još neki malo manje bitni igrači.

Mada, Italijani objašnjavaju da se u mnogim slučajevima ove komisije isplaćuju tako što se novac rasporedi na više godina ugovora određenog igrača i isplaćuje mu se kroz plate, a on dalje prosleđuje zastupnicima.

FOTO: Reuters


tagovi

Emre DžanJuventusmenadžeriMiralem PjanićLeonardo BonučiKristijano RonaldoŽorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara