""
""

Kako je ovo moguće?! Nik Jang i pobednički šut uz... 1, 2, 3, 4, 5 koraka sa loptom u rukama! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.16. | 08:00

Neverovatne scene u Stejpls centru i pobeda nakon velike greške sudija

U redu, imali smo prilike da vidimo svašta. Ponekad se i dalje pomenu oni koraci Karmela Entonija u jednoj potpuno bezazlenoj situaciji. Ili neverovatan trk Korija Bruera od pre koju godinu... Ali ovako nešto? Teško da se ikad ranije dogodilo.

Izabrane vesti

To je NBA! Predstava, biznis, šou u kojem je (ponekad) sve dozvoljeno. Pa čak i to da ubacite trojku za pobedu tako što napravite ne jedan, već pet koraka sa sve loptom u rukama. 

Ono što je Nik Jang uradio prethodne noći eksplodiralo je u američkoj i svetskoj javnosti i tema je o kojoj će se tek pričati. Utakmica u Stejpls centru, na parketu se nalaze košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Oklahome Siti Tandera. Semafor pokazuje da je ostalo još 14 sekundi do kraja utakmice. Gosti vode rezultatom 109:108. Lejkersi organizuju napad iz bočnog auta. Posle šest sekundi lopta dolazi do Janga koji pravi verovatno „korake veka“ i pogađa hitac za tri poena, čime stavlja tačku na utakmicu i pobedu Jezerdžija! 

Jang nas je naterao da video klip sa završnih 14 sekudni ponovimo bar jedno desetak puta, samo kako bismo prebrojali sve njegove korake. Mi smo izbrojali pet, mada ostavljamo mali prostor da je ipak možda bilo „samo“ četiri. 

U svakom slučaju, arbitri ovako nešto nikako nisu smeli da dopuste. Bar dvojica sudija imala su čist pogled na situaciju. Razumeli bismo da je bio u pitanju šut koji ništa nije rešavao. Ali ovakav propust mora da bude kažnjen. Jer ako se budu dozvoljavali ovakvi potezi u budućnosti, košarka će postati cirkus, ne sport u kojem uživaju milioni. 

Što se same utakmice tiče... Rasel Vestbruk ponovo je koketirao sa tripl-dablom i nedostajala su mu još samo dva skoka kako bi ispunio ovaj cilj, pošto je na kraju skupio 34 poena, 13 asistencija i osam uhvaćenih lopti. 

Kod Lejkersa najefikasniji igrač bio je Džordan Klarkson sa 18 poena, Nik Jang imao je koš manje, a Timofej Mozgov 16 poena. Na drugoj strani Stiven Adams ubacio je 20, a Viktor Oladipo 14 poena. Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj uknjižio je 12 poena i sedam skokova.

NBA - REZULTATI

Atlanta - Nju Orleans 94:112
/Korver, Šreder 14 - Frejzer 21/

Njujork - Portland 107:103
/Porzingis 31 - Lilard 22/

Denver - Čikago 110:107
/Mari 24 - Vejd 35/

LA Lejkers - Oklahoma 111:109
/Klarkson 18 - Vestbruk 34/

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Džordan KlarksonLos Anđeles LejkersNBA ligaNik JangRasel VestbrukStiven AdamsTimofej MozgovŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara