Kako su Francuzi ocenili Zvezdine igrače? Spektakularna ubacivanja Gobeljića naterala Nejmara da se brani, Pavkov nije iskoristio moć

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.12.18. | 11:15

L'Ekip i Frans fudbal beka crveno-belih apostrofirali kao najboljeg pojedinca domaćeg tima

Francuski mediji se nisu previše bavili analizom igre Crvene zvezde, ali oni koji su to učinili složni su u oceni da je Marko Gobeljić sinoć bio najbolji igrač ekipe Vladana Milojevića i to ne samo zbog postignutog gola, već kompletnog utiska, brojnih prodora, koji su terali supreriorni tim Tomasa Tuhela da izlazi iz svog šablona.

Izabrane vesti

L'Ekip mu je dao "šesticu", što je navijaća ocena od svih igrača Crvene zvezde, a da biste imali percepciju koliko je to zapravo visoka ocena, govori i činjenica da su istom sa druge strane nagrađeni Kavani, Di Marija, odnosno Bernat, a da su manju dobili Kerer (5), Kimpembe (5) i Bufon (4).

L'Ekip ističe da je Gobeljić imao nekoliko spektakularnih ubacicavanja u napad, od čega je jedan završio pogotkom. Stizao je da popuni prazninu u napadu svog tima i poteškoće sa kojima se suočavaom, pre svih Milan Pavkov, najslabije ocenjeni igrač crveno-belih uz Filipa Stojkovića (trojka). Istaknuti sportski list kaže da snažni napadač, strelac dva sjajna gola protiv Liverpula, ovoga puta nije uspeo da iskoristi svoju moć. Prosečna ocena među igračima Zvezde u L'Ekipu je 4,3, a Pari Sen Žermena 6,4.

Ocene L'Ekipa: Borjan 4, Gobeljić 6, Stojković 3, Degenek 4, Rodić 4 - Jovančić 5, Čaušić 5 - Ben 4, Marin 5, Simić 4 - Pavkov 3.

Frans fudbal se slaže sa konstatacijom da je Gobeljić bio najistaknutiji igrač Crvene zvezde Pored svog efektnog pogotka, koji je usledio nakon lošeg izbacivanja lopte, snažni bek se nije libio da konstantno ide napred, primoravajući Nejmara da se brani. Iako nije imao preteranu pomoć od Stojkovića, Gobeljić je uspeo da zabeleži i tri odlična starta kojima je oduzimao loptu protivniku, piše Frans Fudbal.

Ocene Frans fudbala: Borjan 4 - Gobeljić 6, Stojković 3, Degenek 4, Rodić 4 - Jovančić 4, Čaušić 4 - Ben 3, Marin 5, Simić 4 - Pavkov 4.

Portal Fott Mercato nema kredibilitet kako najvažniji mediji u Francuskoj, ali je znatno detaljnije opisivao učinak igrača Crvene zvezde i dao im potpuno isti prostor kao Parižanima.

Ipak, kod ovog portala, koji se bavi pre svega dešavanjima na fudbalskom tržištu, ocene domaćin igrača su znatno manje u odnosu na L'Ekip i Frans fudbal, a i generalan utisak je značajno drugačiji. Najveća ocena u Crvenoj zvezdi je 4,5, a dobili su ih Borjan, Marin i Pavkov, dok je recimo Gobeljić dobio četvorku. Navodi se da je bek crveno-belih koristio slabe trenutke PSŽ-a, uspeo da postigne i gol, ali je kasnije njegova igra potpuno izbledela. Najnižu ocenu kod Fut Merkata dobio je Filip Stojković, svega 2,5. Navodi se da je kapiten Crvene zvezde imao mnogo problema sa napadom domaćina, kod prvog gola ga je pretrčao Nejmar, ništa mu nije mogao ni kod drugog, a po njima je mogao bolje da reaguje i kod trećeg pogotka.

Foot Mercato: Borjan 4,5 - Gobeljić 4, Stojković 2,5, Degenek 3, Rodić 4 - Jovančić 3,5, Čaušić 4 - Ben 4, Marin 4,5, Simić 4 - Pakvov 4,5.

Foto: Star Sport


tagovi

Marko GobeljićMilan PavkovFilip Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara