"Kevin Filips"
"Kevin Filips"

KAKVA LEGENDA: Kevin Filips doneo džekpot Kristal Palasu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.13. | 18:38

Neverovatni 40-godišnjak drugi put u svojoj karijeri donosi nekom klubu iz Čempionšipa plasman u Premijeršip i neverovatnih 140 miliona evra u najskupljem meču u svetu fudbala

Kevin FilipsLondon je dobio još jednog premijerligaša! To je ovog puta Kristal Palas, a apsolutni heroji Orlova jesu odlazeći Vilfird Zaha i neverovatni 40-godišnjak, “čiča“ Kevin Filips – 1:0!

Iako se od najskuplje utakmice u svetu fudbala očekivalo mnogo više, na kraju će ostati upamćeno samo rutinsko zakucavanje lopte čoveka koji drugi put u prebogatoj karijeri donosi jednom članu Čempionšipa prolaz u Premijer ligu! U sezoni 2008/2009 je pomogao Birmingemu, a sada je ogromno slavlje u meču “teškom“ 140 miliona evra doneo navijačima Kristal Palasa.

Izabrane vesti

Tokom 90 minuta igre viđen je nalet Votforda u prvom, odnosno odgovor Palasa u drugom poluvremenu, ali i velemajstorska partija Manuela Almunije, koji je polovinom drugih 45 minuta sam skinuo četiri zicera i sačuvao svoj tim u igri za glavnu nagradu!

Ipak, momenat koji je promenio dalji tok meča dogodio se u 66. minutu, kada je jedan od poslednjih učenika stare škole engleskog, napadačkog fudbala ušao u igru. Svestan je bio i Ijan Halovej da jedino Filips može da donese prevagu u ovom meču, a to se na kraju i dogodilo!

Meč je posle promenjive igre oba tima u 90 minuta otišao u produžetke, prve još od 2002. godine, kada je Birmingem izbacio Norič. U poslednjim sekundama prvog produžetka Vilfrid Zaha našao se u kaznenom prostoru protivnika, a još jednom je veliki kiks napravio Marko Kaseti, baš kao u onom neverovatnom trileru sa Lesterom. Fudbaler Udinezea na pozajmici u Hornetsima napravio je glupu grešku i omogućio Orlovima da sa bele tačke stignu do mesta u eliti!

Mučili su se izabranici Đanfranka Zole, bez prava na izmenu, pokušavali da stignu do nerešenog rezultata i penal završnice, ali je Vord u poslednjim sekundama sa gol linije skinuo odličan udarac Forestijerija, što je Orlovima na kraju donelo povratak u Premijeršip posle sezone 2004/2005!

Votfordu na kraju ostaje samo "utešna" nagrada, odnosno kompletan iznos od prodaje karata na dupke punom Vembliju! Ali, to svakako nije nikakva uteha, jer novac koji će Palas dobiti na osnovu TV prava, sponzorstva i nagrade za učešće omogućiće novom premijerligašu mogućnost da u sledećoj sezoni napravi ogroman bum!

Za Orlove možemo slobodno da kažemo da su specijalci za ulazak u Premijer ligu - učestvovali su u pet finala plej-ofa, a pobedili su u četiri. Specijalisti definitivno!

------------------------------------------------------------------------

KRISTAL PALAS – VOTFORD 1:0 (0:0, 0:0)
/Filips 105 penal/

Stadion: Vembli
Sudija: Martin Etkinson

Kristal Palas: (4-2-3-1) Speroni – Vord, Gabidon, Dilejni, Moksij – Jedinak, Dikgakoj (Okifi – 17), Zaha, Garvan (Moric – 84), Vilijams  (Filips – 66) – Vilbraham

Izmene: Prajs, Ričards, Bolasi, Filips, Okifi, Remidž, Moric

Votfrod: (4-4-2) Almunija – Kaseti, Dojli, Ekstrand, Anja (Forestijeri 86) – Hog, Šaloba (Batokio – 75), Abdi, Pudil – Dini, Vidra (Gejho – 46)

Izmene: Bond, Gal, Jejts, Brigs, Gejho, Batokio, Forestijeri

------------------------------------------------------------------------

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Đanfranko ZolaEngleskaEvropaKevin FilipsKristal PalasČempionšipPremijer ligaVilfred Zahavotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara