""
""

Kakva utakmica! Ovo nismo gledali u Premijer ligi, svaka vam čast Tobdžije i Plavci! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.18. | 22:39

Bez pobednika na Emirejtsu u utakmici sezone – 2:2

Kakav fudbal! Najbolji u dosadašnjem toku sezone! U fenomenalnom londonskom derbiju Arsenal i Čelsi su podelili plen (2:2), postigli su četiri gola, a mogli su još po neki. Na kraju ne preostaje ništa nego da im skinemo kapu i kažemo – svaka vam čast!

Izabrane vesti

Konačnim rezultaom mora da bude zadovoljniji domaćin, koji je do boda stigao u 92. minutu. Čelsi je vodio sa 2:1 i u trećem minutu nadoknade imao dve kolosalne prilike da stigne do sva tri boda, ali je Arsenal svoj deo plena apsolutno zaslužio jer je gotovo sat vremena bio daleko bolji protivnik.

Tobdžije su bolju igru krunisale fenomenalnim golom Džeka Vilšira u 63. minutu. Prebrođenom vezisti Arsenala ovo je bio prvi pogodak u Premijer ligi još od maja 2015. godine, ali je stigao kao kruna sjajnih igara iz prethodnog perioda.

Vilšir

Tobdžije je samo četiri muta kasnije u potpunosti poremetio prestrogo dosuđeni jedanaestarac Entonija Tejlora zbog faula Beljerina nad Azarom. Belgijanac je istom tom nogom za koju se držao na zemlji samo nekoliko trenutaka bez problema pogodio mrežu domaćina i u potpunosti preokrenuo meč.

Čelsi je preuzeo kontrolu utakmice i apsolutno zasluženo stigao do vođstva preko lukavog Markosa Alonsa, koji je još jednom pokazao kakav golgeterski institikt ima. Prethodno je Konte pogodio sa uvođenjem Zapakoste, koji je tada sjajno pronašao Španca, a u trećem minutu nadoknade žestoko uzdrmao prečku posle propuštene šanse Alvara Morate.

Arsenal se ipak nije predao, već je u poslednjim trenucima utakmice stigao do izjednačenja sjajnim golom Ektora Beljerina, koji je od tragičara na kraju utakmice izrastao u heroja domaće publike.

Markos Alonso

Beljerin

Isključivi razlog zbog kojeg domaćin nije ranije stigao do vođstva bio je neverovatni Tibo Kurtoa. Čudesni Belgijanac je ulovio po jedan zicer u prvom i drugom poluvremenu, pa su Arsenalu bila potrebna dva vanserijska uadarca kako bi se zatresla protivnička mreža. Sa druge strane Arsenal je platio danak brojnih povreda u poslednjoj liniji tima. Trojka Čejmbers, Mustafi, Holding je često ispadala iz koloseka, što je još u prvom i drugom poluvrmenu mogao da kazni Morata.

Ipak, Španac je još jednom pokazao da se nalazi u prilično nestabilnoj formi, pa je nakon kolosalne prilike u 14. minutu propustio i onu u poslednjim trenucima koja je mogla da odluči meč. Ako je za utehu gostima, u slučnom stanju se nalazi i Aleksandar Lakazet, koji ima veliki problem u završnicama akcija svog tima. I pored toga dva tima su postigla po dva gola i odigrala utakmicu po ukusu ljubitelja fudbalske igre.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Ponedeljak

Brajton - Bornmut 2:2 (1:1)
/Nokart 5, Mari 48 - Kuk 33, Vilson 79/

Barnli - Liverpul 1:2 (0:0
/Gudmundson 87 - Mane 61, Klavan 90+4 /

Lester - Hadersfild 3:0 (0:0)
/Marez 53, Slimani 60, Olbrajton 90+2/

Stouk - Njukasl 0:1 (0:0)
/Perez 73/

Everton - Mančester Junajted 0:2 (0:0)
/Marsijal 66, Lingard 81/

Utorak

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)
/Long 17 - Mekartur 69, Milivojević 80/

Svonsi - Totenhem 0:1 (0:1)
/Ljorente 12/

Vest Hem - VBA 2:1 (0:1)
/Kerol 59, 90+4 - Meklin 30/

Mančester Siti - Votford 3:1 (2:0)
/Sterling 2, Kabasele 13 ag, Aguero 63 - Grej 82/

Sreda
Arsenal - Čelsi 2:2 (0:0)
/Vilšer 63, Beljerin 90+2 - Azar 67. penal, Alonso 84/


tagovi

ArsenalČelsiDžek VilširEden AzarEktor BeljerinEngleskaEvropaMarkos AlonsoPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara