"Slavlje fudbalera Obale Slonovače"
"Slavlje fudbalera Obale Slonovače"

Kakvo pojačanje je dobio Siti: Bum-bum Boni tuče glavom kao nogom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 22:23

Obala Slonovače se plasirala u polufinale Kupa nacija, pobedom nad Alžirom - 3:1

Slavlje fudbalera Obale SlonovačeDidije Drogba je otišao u reprezentativnu penziju, umesto njega tu je Vilfrid Boni! Novi špic Mančester Sitija skoro da je bio neprimetan u takmičenju po grupama, ali je u četvrtfinalu zablistao, najavio da može da bude dostojni naslednik legendarnog fudbalera Čelsija i - što je još bitnije - odveo Obalu Slonovače u polufinale Kupa afričkih nacija.

Doskorašnji prvotimac Svonsija dao je dva gola u Malabuu (oba glavom) i zaustavio Alžir na putu povratka u vrh fudbala na Crnom kontinentu (prvaci 1990), zakazavši okršaj sa Demokratskom Republikom Kongo, 4. februara.

Izabrane vesti

Alžir je bolje otvorio utakmicu, 20 minuta držao loptu u nogama i činilo se da ima plan da ugrozi Slonove, ali se ispostavilo da posed u modernom fudbalu ništa ne vredi. Praktično iz prve prilike Boni je zatresao prečku, a u 26. minutu posle odličnog centaršuta krila Sent Etjena Maksa Gradela neometan u petercu glavom položio loptu u mrežu.

Na ovo prvenstvo Alžir je stigao tako što je bio suveren u kvalifikacijama, zabeležio je svih pet pobeda, u grupnoj fazi je dodao još dve, uz poraz od Gane u drugom minutu nadoknade, ali je imao tu nesreću da naleti na Obalu Slonovače. Doduše, Pustinjske lisice uspele su preko veziste zagrebačkog Dinama Halila Sudanija da poravnaju u 51. minutu i činilo se da se utakmica bliži produžecima...

Možda bi tako i bilo da Obala Slonovače nema fudbalere sposobne da iz „pola“ šanse postignu gol. Tako je u 68. minutu Jaja Ture centrirao iz slobodnog udarca, a njegov novi saigrač u Mančester Sitiju Vilfrid Boni drugim pogotkom glavom ugurao svoju reprezentaciju među četiri najbolje u Africi. Žervinjo je u nadoknadi samo potvrdio trijumf.

Podsetimo, pre Obale Slonovače u polufinale se plasirala selekcija Gane koja je bila bolja od Gvineje (3:0) i u borbi za finale igraće protiv Ekvatorijalne Gvineje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vilfrid Bonireprezentativni fudbalObala Slonovačemeđunarodni fudbalKup afričkih nacijaAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara