"Falkao"
"Falkao"

Kalčomerkato: Nastavljaju se sapunice oko Benatije i Falkaa

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.08.14. | 13:03

Marokanski defanzivac i njegov status u Romi opet su glavna tema medija, dok Gazeta peti dan zaredom insistira da je Juve sve bliži dovođenju Tigra iz Monaka

Falkao

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Da li u nedostatku konkretnih transfera, da li zbog pravi informacija koje imaju, tek italijanski mediji se najviše bave temama koje su aktuelne nedeljama - dakle, odlazak ili ostanak Benatije u Romi, kao i dolazak Falkaa u Juventus, na čemu posebno insistira Gazeta delo Sport...

ROMA 

Italijanski mediji pišu da je Roma odbila ponudu Bajerna od 25 miliona evra za Benatiju, a da je Marokanac uzeo u razmatranje ponudu Rome da mu povećaju platu na dva miliona evra, plus još pola miliona evra na ime raznih premija. Rimski dnevnici su danas optimističniji povodom eventualnog ostanka Benatije u dresu Rome nego što su bili pre nekoliko dana. Natpisi u nemačkoj i francuskoj štampi u Rimu se komentarišu kao pokušaj pritiska na Romu da popusti jer su Bajern i menadžer Benatije, Musa Sisoko, uvereni da Đalorosi imaju nameru da prodaju bivšeg defanzivca Udinezea.

Drugim rečima, Bajern pušta probne balone u Nemačkoj, a Sisoko u Francuskoj. Sabatini preko svojih kanala uverava da Roma nema nameru da proda Benatiju za manje od 35 miliona evra i da nema ništa protiv da igrač ostane, tim pre što ima ugovor koji važi do 2018. godine. Takođe, opšte je poznato da su odnosi Sabatinija sa Sisokom zategnuti zbog informacija koje je Benatijin menadžer dao medijima u Francuskoj zbog kojih ga je sportski direktor nazvao "trubadurom" u potrazi za dvorcem gde bi služio.

JUVENTUS

Gazeta delo sport ne odustaje. Za najkredibilniji sportski dnevnik u Italiji, Juventus je sve bliže Falkau. Ni to što cena obeštećenja za Kolumbijca ne bi bila manja od 50 miliona evra, ni što mu je neto plata 12 miliona evra, ni prilično prazna kasa Juventusa ne obeshrabruju Gazetu da već peti dan forsira priču da generanli direktor Marota studira sve moguće načine da angažuje Tigra. Čak, Gazeta insistira, pozivajući se na svoje izvore, da bi Falkao pristao da igra za manju sumu novca samo da obuče dres Juventusa.

MILAN

Sapunica Torino - Ćerći - Milan se nastavlja. Galijani je povećao ponudu na 13 miliona evra. Predsednik Torina je prvi put zaboravio svoj decidirani stav o ceni od 20 miliona evra i uz 13 miliona evra zatražio nekoliko Milanovih najtalentovanijih mladih fudbalera. Pokazatelj da je Ćerći na vratima Torina je i njegovo izostavljanje sa liste pozvanih za utakmicu kvalifikacija Lige Evrope, ali ta indicija bi trebalo više da zabrine nego da ohrabri Milan, koji ove godine ne igra u evropskim klupskim takmičenjima, odnosno to znači da su i Atletiko Madrid i Inter i dalje ozbiljni takmaci u trci za Ćerćijem.

U međuvremenu, Daglas Kosta igrač Šahtjor Donjecka, dao je veliki intervju Gazeti delo Sport u kojem je izjavio da želi da dođe u Milan: "Spreman sam za kvalitativan skok u mojoj karijeri i u Milanu bih bio u poziciji da ozbiljnije konkurišem za nacionalni dres. Baloteli je veliki šampion, pripada grupi fudbalera koji su toliko jaki da nema čak ni svrhe pričati o njima". Volja fudbalera je neupitna, prepreka je novac, mnogo novca koje traži gazda ukrajinskog tima Ahmetov - 30 miliona evra. 

NAPOLI 

Posle dolaska De Guzmana i odlaska na pozajmicu Vargasa u Kvins Park Rendžers, Napoli nastavlja da radi na dovođenju još jednog igrača sredine terena i jednog štopera. Oba pojačanja bi mogla da stignu iz Mančestera na pozajmicu sa pravom otkupa, pišu novine u Italiji, Felaini iz Junajteda i Nastasić iz Sitija. Međutim, pregovori će prema istim izvorima trajati, najverovatnije do poslednjeg dana prelaznog roka, sa apsolutno neizvesnim ishodom. Pandev i Džemaili su već spakovali kofere, juče nisu bili ni pozvani na utakmicu sa Atletik Bilbaom, obojica bi želeli da se presele u Milan. 

Sve vesti o transferima pratite UŽIVO na MOZZART Sportu.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusMehdi BenatijaMilanNapoliRadamel FalkaoRomaSerija Atransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara