"Markez i Eto u Barseloni"
"Markez i Eto u Barseloni"

Kalčomerkato: Veterani su u modi - Lacio hoće Markeza, a Roma Etoa!

Vreme čitanja: 5min | uto. 29.07.14. | 11:38

Nastavlja se saga oko Artura Vidala i transfera iz Juventusa u Junajteda, Napoli blizu Felainija, dok rimski klubovi razmišljaju o dovođenju prekaljenih asova

Markez i Eto u Barseloni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Na italijanskoj fudbalskoj pijaci se najavljuju novi transferi: Vidalov menadžer je praktično ucenio Juventus - "ili ćete dati istu platu koju nudi Mančester Junajted ili moj klijent odlazi", Napoli steže obruč za dovođenje Felainija, Inter ima dogovor sa Osvaldom, čeka samo prodaju Gvarina, Lacio posle De Fraja želi da dovede Markeza (35), dok Milan sanja o Ćerćiju, a sada Roma razmišlja o Etou (33).

JUVENTUS 

Feranando Felisević bi trebalo do kraja ove nedelje da zakaže sastanak sa generalnim direktorom Juventusa Bepeom Marotom povodom Vidalove budućnosti. Gazeta delo sport tvrdi da će se Felisević pojaviti s ponudom Mančester Junajteda (šezdeset miliona Juventusu i osam miliona evra godišnja plata za Vidala, plus premije). Novi element u celoj priči predstavlja poruka Felisevića da bi Vidal ostao vrlo rado u Juventusu ako mu ponude istu platu kao u Mančesteru. To u prevodu znači da je Vidal već počeo da pakuje kofere jer Juventus u ovom trenutku ne može sebi da dozvoli luksuz da odobri tako veliku platu Čileancu, duplo veću od aktuelne.

Vidalov odlazak se može povezati i sa intenziviranjem rada Juventusa na dovođenju Lukakua, budući da bi Stara dama samo s novcem od prodaje Vidala mogla da uđe u trku s Evertonom i Atletiko Madridom za belgijskog centarfora, poreklom iz Konga. Sinoć je Marota potvrdio da će u toku današnjeg dana biti sve definisano oko dolaska Romula iz Verone. Sve je utanačeno, samo Verona mora da reguliše svoja dugovanja prema igraču. 

NAPOLI 

Ceo Napulj od juče bruji o dolasku Felainija u Napoli. Sportski direktor Bigon uz logističku i moralnu podršku Mertensa (Felainijevog saigrača u reprezentaciji Belgije) i menadžera Lučana D'Onofija, koji je dugogodišnji kućni prijatelj Bigona, veruje da može da obezbedi Benitezu značajno pojačanje za vezni red. Bigon se u nedelju sreo s Felainijem u Briselu i po svemu sudeći baza za dogovor je postavljena. Naruku Napoliju ide činjenica da je Van Gal jasno stavio do znanja da ne računa na Felainija, prepreke koje nisu nesavladive su cena igrača (Junajted je prošle godine platio Evertonu trideset tri miliona evra) i plata od tri miliona evra. Veruje sa da bi rešenje mogla da bude pozajmica sa pravom otkupa i nešto manja osnovna plata za Felainija, ali s premijama koje bi mogle lako da premaše tri miliona evra.

Odlazak Behramija i Džemailija iz Napulja je neizbežan. Dvojica Albanaca iz bivše Jugoslavije sa švajcarskim pasošima nisu bila čak ni na tribinama tokom jučerašnje prijateljske utakmice sa grčkim Kalonijem. Dvojac bi mogao da završi u Milanu, Behrami u Interu, Džemaili u Milanu. Međutim, imajući u vidu zahteve Napolija, De Laurentisovu želju da ih proda inostranim klubovima uz veoma težak finansijski momenat u oba milanska kluba, pregovori bi mogli da budu dugi i bez "hepi enda".

MILAN 

Adrijano Galijani je bio kategoričan juče na prezentaciji novog kalendara Serije A: "Ako se ne oslobodimo Robinja, nema pojačanja". Prvi operativac Milana je demantovao da postoji ponuda Bešikataša za Brazilca, ali je potvrdio da postoji i dalje interesovanje brazilskih klubova i Olimpijakosa. Istovremeno, dok traži klub za Robinja, Galijani je dobar deo svojih snaga koncentrisao na dovođenje Ćerćija. Glavna prepreka je cena koju je ispalio vlasnik Torina Urbano Kairo - dvadeset miliona evra. U Milanu se nadaju da mogu da spuste cenu na prihvatljivih petnaest miliona koji bi bili plaćeni u više rata.

Alesio Ćerći

I dalje su otvorena vrata za dovođenje Džoela Kembela iz Arsenala koji je prošle godine igrao na pozajmici u Olimpijakosu, a prati se i razvoj događaja oko Daglasa Koste, igrača Šahtjora, koji je odbio da se vrati u Ukrajinu zbog građanskog rata.

INTER

Tehnički direktor Intera Pjero Auzilio se izgleda izveštio u dugim i mukotrpnim pregovaranjima za dovođenje igrača. Posle ispcrpljujuće i do kraja neizvesne operacije transfera M'Vile iz Rubina, Auzilio sada prolazi, manje-više, kroz iste "krivine" u pregovorima s Kardifom za Medela. Poslednja vest je da "visi" pola miliona evra između zahteva tima iz Velsa i ponude milanskog kluba. Auzilio je, piše italijanska štampa, u pauzama pregovora za Medela, osigurao pristanak Osvalda iz Sautemptona da ponese dres Intera. Čeka se samo prodaja Gvarina, potencijalne destinacije su Mančester Junajted ili Juventus, i novac će  odmah biti preusmeren za dovođenje napadača argentinskog porekla.

Ostaje otvorena i mogućnost za dolazak Ćićarita ali, zasad, izgleda da je Osvaldo bliži. Svađa Behramija s Benitezom i rukovodiocima Napolija ponovo je podgrejala priče o njegovom mogućem prelasku u Inter. Prepreka je suma na koju pretenduje Aurelio de Laurentis, gazda Napolija, najmanje osam miliona, koju Inter nema nameru da plati. 

LACIO 

Posle uspešno obavljene misije u Holandiji, čiji je rezultat dolazak De Fraja u redove Lacija, tim iz Rima je u potrazi za još jednim defanzivcem. Novo ime na listi želja predsednika Klaudija Lotita je vremešni meksički reprezentativac i bivši igrač Barselone Rafa Markez koji bi svojim iskustvom i autoritetom bio komplementaran sa mlađanim De Frajom. U igri su i dalje imena Palete iz Parme, Di Maja iz Đenove kao i Mendesa iz Marselja.

ROMA 

Sportski direktor Valter Sabatini počeo je da plete mrežu za dovođenje hipertalentovanog golmana Udinezea Simonea Skufeta koji bi trebalo da bude dugoročno rešenje za čuvara mreže. De Sanktis već ima 37 godina, a Skorupski ne daje garancije da može da nosi teret prvog golmana Rome. Od nedelje se sve intenzivnije čuju glasovi iz izvora bliskih Đalorosima da bi Destro mogao da bude pušeten za sumu oko dvadeset pet miliona evra, a da bi Eto mogao da dođe u Romu. Te glasine dobijaju na snazi zbog uspešno obavljenog posla menadžerskog dvojca Vigoreli - Kontrato koji je ispregovarao dolazak Kola i Astorija, a upravo su njih dvojica i menadžeri Etoa. Jedina prepreka bi mogla da bude Etoova visina plate. Roma ne bi mogla da mu garantuje više od tri i po miliona evra godišnje, Eto ima ponudu jednog kluba iz Malezije koja mu garantuje osam miliona evra, ali i fudbalski zaborav, dok bi s Romom, istina za manje novca, ponovo mogao da igra u Ligi šampiona.

Sve vesti iz prelaznog roka pratite UŽIVO na MOZZART Sportu.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(Foto: Action Images)


tagovi

transferi2014Serija ASamjuel EtoRomaRafa MarkezNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara