Kanal sve dublji: Partizan ni dobijeno ne može da dobije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.10.18. | 18:18

Ognjen Mudrinski iz prve prave šanse poništio vođstvo u režiji Gabrijela Enakea - 1:1

Definitivno nije samo do fudbala. Mora da je nešto i do psihe. Jer, kako je Partizan ispustio još dva boda malo kome je jasno. Umesto da „zatvori“ utakmicu i ostvari jednu od lakših pobeda ove sezone, planiranu kao antistres terapiju posle remija sa Napretkom, tim iz Humske 1 je, kao i u vikend obračunu sa Kruševljanima, matiran iz prvog pravog udarca na gol Vladimira Stojkovića i produbio krizu rezultata, iako je, da meč traje 80 minuta, zaslužio da uzme tri boda.

S tim da je i bez ovog jednog mogao da ostane u finišu, kad mu se igra načisto raspala, kad se nije znalo gde ko stoji, a rezervisti Milutin Vidiosavljević i Stefan Veličković, te nekadašnji levi bek Parnog valjka Miroslav Bogosavac naterali Vladimira Stojkovića da odbranama spase remi, do kojeg je domaćin stigao preko džokera Ognjena Mudrinskog, iako ništa posle ranog vođstva u režiji Gabrijela Enakea nije nagoveštavalo dramu u završnici gradskog derbija u okviru 14. superligaškog kola – 1:1.

Izabrane vesti

Drama je nastala onog trenutka kad je gost pomislio da je završio posao. Istini za volju, imao je sve u svojim rukama. Vođstvo, sigurnu igru, šanse, dve prečke, samo mu je nedostajao veštiji realizator prilika ili naklonost Fortune da na Topčidersko brdo donese ceo plen. Kako to obično u sportu biva, ko ne iskoristi šanse, stigne ga kazna, pa je Mudrinski, posle centaršuta bivšeg defanzivca Parnog valjka, Miladina Stevanovića, zahvaljujući izostanku reakcije Svetozara Markovića odbio da potpiše kapitulaciju na već viđeni prvi poraz Čuke na svom terenu ove sezone u prvenstvenim duelima.

Krajnje neobičnu utakmicu gledali smo na Banovom brdu. Utakmicu u kojoj su crno-beli potvrdili da u njima ima krvi, života, ali i ozbiljnih poteškoća da se razveje sumnja u kvalitete tima. Pojedinci su propustili jednu od retkih prilika da pokažu kako umeju da se nose s pritiskom, jer to kako je delovao sastav Zorana Mirkovića od 80. minuta, pa do kraja nadoknade je za ozbiljnu analizu. Pogotovo što je dotad skoro nezasposleni Vladimir Stojković činio čuda i potvrdio ono što jedino Mladen Krstajić odbija da vidi, da je najbolji srpski golman.

gallery

Sve do 80. minuta izdanje Partizana bilo je uverljivo. Oko 2.500 fudbalskih zanesenjaka koji su svratili u ulicu Beogradskog bataljona mogli su da posvedoče o igri mačke i miša u kojoj je gost stvorio zicera koliko ne u prethodna dva prvenstvena meča, istovremeno i poligon za preispitivanje mogućnosti Gabrijela Enakea. Rumunski internacionalac predstavio se kao odlično rešenje po desnom boku, što bi moglo da mu popravi status u ekipi i pobije priče da bi već na zimu mogao da napusti Srbiju.

Partija Enakea je za svaku pohvalu. Iznenađujuće dobra. Ne samo zbog pogotka iz prve šanse (četvrti minut) kad je na pas Rikarda Gomeša „otključao“ utakmicu, već i zbog još jedne idealne prilike (mogao da se proslavi), centaršuta u trepavicu napadača sa Zelenortskih Ostrva i nekoliko situacija u kojima je em prodorima, em ubacivanjima, em udarcem iz slobodnog udarca, predstavljao opasnost po ekipu Sima Krunića, miljenicu sreće u prvom delu kad je osim Enakea šansu propustio i Marko Janković pogodivši prečku iz slobodnog udarca (uz pomoć vrhova prstiju golmana Nemanje Belića). Enakeovo pojavljivalnje u prvih 11 predstavljalo je na neki način i taktički pogodak Zorana Mirkovića, jer je letošnji novajlija u prvom ligaškom startu posle dva meseca bio prva zardrška napadima Miroslava Bogosavca, kako levi bek Čuke ili „srpski Marselo“ (nadimak mu nadenuo Bata) u većem delu ne bi došao u situaciju da napadne Nemanju R. Miletića i kombinacijama po strani spremi šansu mladom Slobodanu Tediću ili rezervisti Ognjenu Mudrinskom. A jeste baš kad je Enake izašao i to se domaćinu isplatilo.

Kao što su Miletić i Enake zatvarali prilaze po desnom, Slobodan Urošević i Goran Zakarić ukočili su napade Čukaričkog na levom boku u većem delu susreta, zbog čega je domaćin do završnice bio bezopasan. Ostao je samo udarcima sa distance Luke Stojanovića, jednog spremnog fudblera u belom dresu da, koliko-toliko, povuče napred, sve dok se još jednom izdanku Partizanove škole u finišu nisu priključili Mudrinski i Veličković, pošteno namučivši Stojkovića.

Taman kad se činilo da će Partizan rutinski privesti kraju meč koji je u 35 minuta drugog poluvremena bio ispod nivoa ne Super, nego Prve lige, Čukarički je živnuo, počeo da rizikuje i zahvaljujući u tim trenucma otresitim bekovima Bogosavcu i Stevanoviću (zatvorenim 80 minuta) počeo da stvara šanse. Čak je osim pogotka Mudrinskog imao priliku domaćin za totalni preokret, da prestigne na tabeli osvajača Kupa Srbije, koji je ostao na trećoj poziciji, sa čak četiri boda iza Radničkog, iako je mogao Nišlijama da se primakne da je Nemanja Nikolić u nadoknadi namirio pravdu.

A nije...

ČUKARIČKI – PARTIZAN 1:1 (0:1)
/Mudrinski 82 - Enake 4/

Beograd
Stadion Čukaričkog
Gledalaca: 2.500
Sudija: Bojan Nikolić
Žuti karton: Stojanović, Bogosavac, Mudrinski (Čukarički), Pantić (Partizan)

ČUKARIČKI: Beljić - M. Stevanović, Puškarić (od 56. Veličković), Šapić, Bogosavac - Docić, Đorđević - Stojanović, Kajević (od 69. Vidosavljević), Bojić - Tedić (od 62. Mudrinski). Trener: Simo Krunić.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar (od 86. Ivanović), Pantić (od 73. Smiljanić) - Enake (od 85. Nikolić), Janković, Zakarić – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

 

SUPERLIGA - 14. kolo

Sreda
Dinamo - Proleter 2:4 (1:1)
/Dimitrov 13, 90 - Čolović 4. penal, 71. penal, Mirosavljev 84, 89/

Spartak - Zemun 2:2 (2:0)
/Milošević 26, Denković 40 - Somaeb 55, 72/

Voždovac - Rad 2:0 (1:0)
/Jevtić 28, Stuparević 89/

Napredak - Mladost Lučani 4:1 (2:1)
/Vukanović 23, 26, 75, Marinković 57 - Tumbasević 10/

Radnički Niš - Mačva 3:0 (1:0)
/Bondarenko 20, Ranđelović 68, Nikodijević 79/

Vojvodina - Radnik 1:0 (1:0)
/Đurić 8/

Čukarički - Partizan 1:1 (0:1)
/Mudrinski 82 - Enake 4/

Crvena zvezda  - Bačka 3:1 (2:0)
/Pavkov 1, Gobeljić 15, Simić 62 - Radinović 64/

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

FK PartizanOgnjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara