""
""

Kantona opet udara i to jako: Dešan je rasista!

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.05.16. | 18:29

"Benzema i Ben Arfa su najbolji francuski fudbaleri, ali ih neće biti na Evropskom prvenstvu. Ako znamo da su afričkog porekla možemo da debatujemo o tome", poručuje legenda Mančester Junajteda

Ekscentrični Erik Kantona juče je proslavio 50. rođendan, ali već dva dana ne silazi sa naslovnih strana britanskih medija.

Izabrane vesti

Legendarni Francuz je najpre kritikovao odluku člelnika Mančester Junajteda da anagažuju Žozea Murinja za novog menadžera, a danas je imao još jedan oštar istup, ovaj put usmeren ka selektoru Galskih Petlova Didijeu Dešanu kojeg je optužio da je rasista.

Kantona je nekoliko puta prethodnih godina označio Dešana kao “vodonošu” koji je tu funkciju obavljao tokom cele karijere, ali je sada istakao da je rasizam uticao na njegov spisak od konačnih 23 igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
“Benzema je veliki igrač, Ben Arfa je veliki igrač… Ali, je ipak, Dešan pravo francusko prezime. Možda je on jedini u Francuskoj koji ima pravo francusko prezime. U njegovolj familiji se niko nije mešao sa drugom rasom. Znate, oni su kao Mormoni”, istakao je Kantona.

Na konkretno pitanje novinara Gardijana da li misli da je Didije Dešan rasista, legendarni napadač Junajteda kaže:
“Možda jeste, možda nije. Zašto da ne? Benzema i Ben Arfa su dva najbolja francuska fudbalera u ovom trenutku, ali ih neće biti na Evropskom prvenstvu. A sigurno su i Benzema i Ben Arfa afričkog porekla, tako da možemo da debatujemo o tome da li je Dešan rasista”, zaključio je Erik Kantona

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskemeđunarodni fudbalFrancuskaeuro 2016Erik KantonaDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara