""
""

Kao da smo dobili! Srećni broj 13 za Srbe

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.08.16. | 15:22

Remi na premijeri vaterpolo olimpijskog turnira, protiv Mađarske 13:13

Dobili smo u finalu pretposlednjeg Prvenstva Evrope. I to na njihovom terenu. Bili smo bolji i u finalu Svetske lige 2014. Potopili smo ih i pre dve sedmice u kontrolnom susretu, međutim, na startu olimpijskog vaterpolo turnira nismo uspeli. Umalo da stignu na naplatu svi naši trijumfi nad Mađarima poslednjih godina, ali protiv čeličnog srpskog tima ni prednost od četiri gola nije dovoljna.

Na plivalištu „Marija Lenk“, u prvom kolu Grupe A, Delfini su pokazali da su, ranjivi, ali još više da su sposobni da se izvuku iz problema i projektovani napad na zlatnu medalju započnu remijem kome se niko nije nadao, ali koji na kraj ima prizvuk pobede - 13:13 (3:5, 3:4, 3:2, 4:2).

Izabrane vesti

Pogodak boda vredan postigao je Filip Filipović, četiri sekunde pre kraja. Bila je to duga akcija našeg tima, koji je u finišu istrošio lošu sreću, tako što je po dvaput pogađao stativu i prečku, da bi četvrtim golom naše „desetke“ stigao do vrednog remija, posle četiri gola zaostatka.

Naši severni susedi su od starta zaigrali otresitiije i efikasnije, brzo stekli rezultatsku prednost, posle prve četvrtine imali dva gola viška, a do poluvremena uspeli da je uvećaju, u prvom napadu poslednje deonice povedu četiri razlike, pa je bilo jasno da nam je potrebna ekstra motivacija ili šok terapija da bismo se vratili u igru posle 6:10, na sedam i po minuta pre kraja.

Selektor Dejan Savić je početkom drugog pribegao promeni golmana, umesto do tog trenutka indisponiranog Branislava Mitrovića ubacio Gojka Pijetlovića, zahvaljujući čijim odbranama smo stekli sigurnost i osnovu da topimo prednost. I uspeli smo.

Predvođeni Filipom Filipovićem, poduprt sa dva pogotka Slobodana Nikića i jednim Miloša Đuka, naši reprezentativci su izbezumili Mađare i poravnali na 12:12 tri minuta pre kraja. Mađari su preko Martona Vamoša (drugi gol) poveli 13:12 i činilo se da je iskusni sastav Tibora Benedekta na pragu premijernog trijumfa, međutim, Filip Filipović nas je još jednom izvukao.

Sledeći meč na olimpijskom turniru vaterpolisti Srbije igraju u ponedeljak protiv Grčke, od 14 časova po srpskom vremenu. Preostali rivali u Grupi A su nam još Brazil, Australija i Japan.

(FOTO: Action images)


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolorio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Filip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara