""
""

KAO U PRVENSTVU: Mudrinski za novu pobedu Zvezde! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.02.13. | 16:59

Crveno-beli u najtežoj proveri u Antaliji minimalnim rezultatom savladali Slovan za šestu uzastopnu pobedu na pripremama, odbrana odavno nije bila bolja

 

Izabrane vesti

Crvena zvezda deluje zaista ozbiljno! Ni suvereni lider slovačkog prvenstva, Slovan iz Bratislave, nije uspeo da zaustavi trijumfalnu seriju čete Aleksandra Jankovića - 1:0 (0:0).

Crveno beli imaju maksimalnih šest od šest na pripremama i odavno se ne pamti ovakav skor tima sa Marakane na pripremama. Istina je da rezultat u prijateljskim utakmicama nije prioritet, ali je definitivno merilo rada i kavliteta.  

Jedini gol na meču je u 70. minutu pravog takmičarskog meča na terenu hotela Kalista postigao Ognjen Mudrinski. Prethodno je viđena sjajna reakcija Nikole Petkovića u odbrani i brz pas do Filipa Kasalice, koji je svoj prvi meč na pripremama krunisao sjajnog asistencijom za Mudrinskog. Zvezdin golgeter bio je brži od čuvara i sa ivice kaznenog prostora pogodio za minimalac crveno-belih.

Međutim, možda i najbolji utisak je sigurnost u Zvezdinoj odbrani protiv nimalo naivnog rivala. Škripalo je samo na levom boku gde je operisao Filip Mladenović, koji je nekim nerezonskim potezima nervirao i šefa i saigrače.

Spajić i Petković su odigrali bez greške, kao i Pantić, a kasnije i Marko Vešović na desnom beku.

Prvi put je u startnih 11 zaigrao i Luis Garido, bilo je jasno da ispada u pojedinim segmentima igre, ali su Spajić, Petković i Milijaš pre svih krpili njegove sitne kikseve.

Kasalica je još jednom pokazao da je i te kako opasan u napadu i da će njegovo prisustvo biti od velikog značaja Zvezdi. Uz Lazovića i Milijaša svakako najnezgodniji igrač za rivala.

Koliko je meč bio nabijen takmičarskim duhom najbolje opisuju konflikti igrača dva kluba. Kada je Vukan Savićević zbog grubog prekršaja na sredini terena zaradio drugi žuti karton, klupa Slovana je skočila, pa je u odbranu saigrača stao Ognjen Mudrinski. Potom smo mogli da vidimo i klinč Bagajoka i Milijaša (koji je kao iskusniji i pametniji samo okrenuo leđa rivalu uz par sočnih pozdrava), da bi kasnije i Nikola Petković morao da pokaže zube protivnicima kada su krenuli u još jedan obračun.

Sve u svemu, zajedništvo ne nedostaje ovoj grupi.

Fudbalskih problema bilo je samo u poslednjih 10 minuta kada je Slovan krenuo na sve ili ništa, tri puta bio jako blizu izjednačenja, ali je u tim situacijama i sreća pogledala crveno-bele. Ali, sreću treba i zaslužiti, a angažovanošću u današnoj partiji fudbaleri Zvezde svakako to jesu.

Jedino što je ponovo bacilo senku na prikazanu igru jesu još dva crvena kartona (?!) čime je nastavljena praksa iz prethodna dva kontrolna meča. Van terena ranije su morali Vukan Savićević i Luka Milunović.

Kompletan tok meča pogledajte OVDE

CRVENA ZVEZDA - SLOVAN 1:0
/Mudrinski 70/
Crveni kartoni: Milunović 54, Savićević 81 (oba Zvezda), Hohlovski 40 (Slovan)

Crvena zvezda: Bajković, Pantić (od 63. Kasalica), Spajić, Petković, Mladenović, Garido (od 46. Mijailović), Milijaš, Milunović (od 54. Vešović), Lazović, Savićević (od 81. Kadu), Mudrinski.

Slovan: Putnočki, Čikoš, Hudak, Hlohlovski, Žofčak, Kopunek, Kladrubski, Kolčak, Peltije, Paušek, Kuzma

Piše: Specijalni izveštač MOZZART Sporta iz Antalije Dejan Stanković


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaLuka MilunovićOgnjen MudrinskiSlovanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara