""
""

Kao u vicu: Na Novom Zelandu se našli Srbin, Hrvat, maneken i početnik, a sad su u polufinalu Prvenstva sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.12.14. | 18:50

Ouklend Siti, koju čine igrači čudnih biografija, savladao alžirski Setif sa 1:0 i obezbedilo plasman u polufinale klupskog Mundijala

Znate onu scenu iz domaćeg filma „Idemo dalje", kada Danilo Bata Stojković kao strogi školski inspektor pokušava da dobije simpatije dece i priča im viceve o tome kako je Srbin sve nadmudrio. Priča o prvom polufinalisti klupskog svetskog prvenstva Ouklend Sitiju nije baš takva, ali ima elemente vica! Dakle, na dalekom ostrvu našli su se Srbin, Hrvat, maneken i fudbalski naturčik i na kraju su se plasirali među četiri najbolje ekipe planete.

Da, ekipa Ouklend Sitija napravila je veliko iznenađenje, pošto je u četvrtfinalu klupskog Mundijala pobedila šampiona Afrike, alžirski Setif sa 1:0. Pobednosoni gol, vredan ogromnog uspeha postigao je engleski štoper Džon Irving u 52.minutu... Ipak, za nas je najznačajnija vest da će u polufinalu klupskog Mundijala Srbija imati predstavnika, pošto je bivši igrač Radničkog iz Kragujevca Marko Đorđević pružio sasvim dobru partiju. Za plasman u finale Oklend će se boriti protiv argentinskog San Lorenca, verovatno potpisati kapitulaciju, ali četa sa Novog Zelanda je verovatno već stekla ogromne simpatije fudbalskog sveta.

Izabrane vesti

To je vrlo čudna družina gde pored Srbina Đorđevića važnu ulogu ima Hrvat rođen u Vinkovcima Mario Bilen. A to nije sve. Prvi čuvar mreže Oklenda Tamati Vilijams je profesionalni maneken. On je morao da otkaže revije kako bi bio učesnik pretkola Mundijala za klubove u kojem je Oklend bio bolji od marokanskog Moghreba. Junak meča je bio maneken Vilijams koji je odbranio šut sa penala.
"Nakon što je Novi Zeland ispao u kvalifikacijama za SP 2006, izgubili smo čak i od Vanuatua, i nismo imali zvaničnu utakmicu utakmicu dve godine. Pa sam mislio da je dobra stvar da se okušam kao maneken. Puno mi je ljudi savetovalo da probam, pa sam nazvao nekoliko agencija u Oklendu, primila me jedna kojoj posoa baš i nije išao. Pola godine posle toga bio sam na revijama u Parizu i Milanu“ otkrio je Vilijams.

Zanimljivo jedana od najvećih nada Ouklend Sitija, 19-godišnji napadač iz Papua Nove Gvineje David Braun počeo je da igra fudbal u kasnim tinejdžerskim danima. Tačnije, pre dve godina kada je Jutjubu video poteze Kristijana Ronalda.

Ali i takav Ouklend sa manekenom i početnikom stigao je do polufinala Mundijala. Dokaz da su snovi dostižni. 

Drugi četvrtfinalni par čine Kruz Azul i Vonderers. Pobednik tog duela ukrstiće koplja u polufinalu sa Real Madridom.

 


tagovi

AlžirHrvatskaMarko Đorđevićmeđunarodni fudbalNovi ZelandOuklend SitiSetifSP za kluboveSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara