""
""

Kapelo da se boji Belgije? Malo sutra…

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.13. | 13:09

Selektor Rusije bez lažne skromnosti kaže da je njegova reprezentacija favorit u grupi sa Crvenim đavolima, Južnom Korejom i Alžirom

Srbija je na svojoj koži najbolje osetila snagu reprezentacije Belgije koja nikada u istoriji nije imala talentovaniju generaciju, koju sada najavljuju kao favorita iz senke na predstojećem Mundijalu. Žreb je Belgijance svrstao u grupu sa Rusijom, Južnom Korejom i Alžirom, pa mnogi smatraju da Crveni đavoli imaju otvoren put u nokaut fazu iz Grupe H. Većina Belgijance vidi kao gavorita u svojoj grupi.

Ali tako ne misli i Fabio Kapelo. Čuveni Italijan ne zazire mnogo od Belgijanaca i svoj tim proglašava favoritom u pomenutoj grupi.
“Svi govore da je Belgija favorit, ali moje mišljenje je da ta uloga priopada Rusiji”, rekao je Kapelo za ruski “Sportski ekspres.”

Izabrane vesti

On je naglasio da je zadovoljan žrebom, ali da je zadovoljniji zbog činjenice da će se utakmice igrati u Kujabi, Kuritabi i Rio de Žaneiru.
“Srećni smo jer smo izbegli da igramo u severoistočnom delu Brazila, gde je leti vreme veoma toplo i vlažno”, rekao je Kapelo.

Šezdesetsedmogodišnji stručnjak je dodao da bi voleo da njegov tim bude smešten tokom Mundijala u gradu Kampinasu, u blizini Sao Paula. Kapelo je istakao da su u Grupi H jaki timovi i da ih on ne bi potcenio.
“Belgija je sjajan tim sastavljen od mladih i izuzetno dobrih igrača. Moraćemo da nađemo način kako da im se suprotstavimo”, rekao je Kapelo.

On je naglasio da je i Južna Koreja "veoma ozbiljan protivnik".
“Moj prijatelj Alberto Zakeroni, koji trenira Japan, savetovao mi je da se čuvamo Korejaca i svakako je da ću proučiti njihov stil igre”, rekao je Kapelo.

(FOTO: Action images)


tagovi

BelgijaEvropaFabio KapeloMundijal 2014reprezentativni fudbalRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara