"Artem Dzjuba"
"Artem Dzjuba"

Kapelo pozvao dežurne krivce i Artema Dzjubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.08.14. | 12:17

Italijan objavio spisak za utakmice sa Azerbejdžanom i Lihtenštajnom. Čak 17 igrača preživelo neuspeh u Brazilu

Artem DzjubaReprezentacija Rusije neslavno je prošla u Brazilu. Loš i dosadan fudbal doneli su razočaravajući rezultat u možda najlakšoj grupi Mundijala. Nove obaveze su najbolji način da se zaborave prošli neuspesi, pa je početak kvalifikacija za Evro dobrodošao.

Zbornaja komanda u novu kampanju kreću sa istim selektorom (čak ni ruska federacija ne može da proguta ogroman novac koji bi morala da isplati selektoru u slučaju otkaza) i istim jezgrom ekipe. Na spisku Fabija Kapela za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom (3. septembra) i kvalifikacionu sa Lihtenštajnom (9. septembra) nalazi se čak 17 igrača iz brazilske misije, među njima su i tragičar Igor Akinfejev i veteran Andrej Aršavin, koji retko dobija priliku u Zenitu na startu nove sezone. Iz sastava koji je na Mundijalu osvojio svega dva boda otpali su Andrej Ješčenko, Pavel Mogilvec, Sergej Rižikov, Aleksej Kozlov, Georgi Šenikov i Jurij Žirkov.

Izabrane vesti

Najzvučnije novo ime je Artem Dzjuba, centarfor moskovskog Spartaka. Dvadesetšestogodišnji napadač nalazi se u odličnoj formi na početku sezone. Postigao je šest golova (po dva na tri utakmice) u prvih pet kola ruskog prvenstva. Dvadesetšestogodišnji Dzjuba je ponikao u Spartaku koji se ovog leta vratio sa pozajmice iz Rostova, a novi trener moskovljana Murat Jakin konačno mu je ukazao pravu priliku.

Evo kompletnog Kapelovog spiska:

Golmani:  Igor Akinfejev, Jutij Lodigin, Artem Rebrov

Odbrana: Vasilij Berezucki, Sergej Ignaševič, Kiril Nabakin, Vladimir Granat, Dmitri Kombarov, Sergej Paršivljok, Andrej Sjemenov, Igor Smoljnikov

Sredina: Denis Glušakov, Aleksej Jonov, Igor Denisov, Alan Džagoev, Magomed Ozbojev, Aleksandar Samedov, Viktor Fajzulin, Oleg Šatov

Napad: Artem Dzjuba, Aleksandar Keržakov, Aleksandar Kokorin, Maksim Kanunikov, Dmitri Poloz, Denis Čerišev

(FOTO: Action images)


tagovi

Artem DžjubaFabio Kapeloreprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara