"Humels i Miler"
"Humels i Miler"

Kapiten je bio na ribanju: Ono kad primiš pet golova, a krivce tražiš u rođenim napadačima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.15. | 11:32

Mats Humels pod pritiskom čelnika Borusije iz Dortmunda

Humels i MilerSve je išlo kao podmazano. A onda je usledila fatalna sedmica za Borusiju iz Dortmunda. Zapravo, sve je počelo gostovanjem Hofenhajmu pre deset dana, posle čega je usledio kiks protiv Darmštata, pa samo remi u Solunu u Ligi Evrope, da bi na kraju pukla petarda pred očima Tomasa Tuhela i upozorila ga da ni ove sezone Milioneri neće biti blizu Bajernu.

Golgeterska eksplozija fudbalera iz Minhena uticala je i da zavarniči u svlačionici ekipe sa Vestfalena. Prvi je glas digao kapiten Mats Humels. Nezadovoljan načinom na koji se njegov tim brani, nemački reprezentativac je optužio kolege za loše odrađenu defanzivu u 109. Der Klasikeru i time izazvao gnev rukovodilaca kluba.
Nije mi jasno zašto smo dozvolili Alabi i Boatengu da igraju bez pritiska. To je bilo pogubno“, rekao je Humels.

Izabrane vesti

Bild piše da su čelnici Borusije, čim su pročitali šta je Mats izjavio, pozvali Humelsa na razgovor i predočili mu da kapiten ne sme tako da se ponaša. Da i sam mora da podnese odgovornost za pet primljenih golova.
Mats mora da bude primer svima, pravi kapiten, da gleda napred i da najpre analizira sebe kad kritikuje“, podviknuo je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Problem je nastao zbog toga što je Humels još posle Darmštata, kad je njegova ekipa primila izjednačujući gol u 90. minutu rekao da Dortmund mora bolje da se brani. Tad je uperio prst ka saigračima  uz veznog reda i napada, koji nisu vršili presing na polovini protivnika. Slično se ponovilo protiv Bajerna, koji je dva gola, preko Milera i Levandovskog, postigao posle dubinskih pasova Boatenga i Alabe, na koje niko nije izašao, pa su obojica imali dovolno vremena da nanišane snajperiste u napadu.
Rešićemo ovaj problem među nama“, dodao je Cork.

(FOTO: Action images) 


tagovi

NemackaMihael CorkMats HumelsEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara