""
""

Kari uzeo metlu u ruke - Golden Stejt u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.17. | 08:32

Durant se vratio na teren posle dva meča odsustva. Atlanta izjednačila protiv Vašingtona, Toronto vodi u duelu sa Milvokijem

Nikakve šanse nisu imali Portland Trejlblejzersi protiv jedne od najboljih ekipa NBA lige. Košarkaši Golden Stejt Voriosa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije posle još jedne pobede u gostima nad Portlandom - 128:103 za ukupnih 4:0 u seriji.

Izabrane vesti

Uspeli su Voriorsi da izjednače još jedan NBA rekord na putu do polufinala - ubacili su čak 45 poena u prvoj četvrtini. Kada je tako, onda je uspeh bio zagarantovan. Početak gostiju bio je kao iz snova - serijom od 14:0 stavili su do znanja Portlandu da nameravaju ekspresno da završe ovaj okršaj u prvoj rundi plej-ofa.

Posle ovakvog početka, Portland je potpuno pao i na terenu je do kraja postojao samo jedan tim - gostujući.

Sjajnu partiju kod Golden Stejta pružio je Stef Kari sa 37 poena, a na to je dodao još sedam skokova i osam asistencija. Drejmond Grin dao je 21, a Klej Tompson 18 poena. Kevin Durent se vratio na parket posle dve utakmice odsustva, ali nije se previše isticao. Ubacio je 10 poena.

Što se tiče Portlanda, koliko god se trudio sjajni Demijan Lilard da povuče ekipu, ništa nije vredelo. On je postigao 34 poena, a podelio je šest asistencija. Dobro mu je pomagao Al-Faruk Aminu sa 24 poena.

Ekipi Golden Stejta sada preostaje da sačeka rivala u polufinala plej-ofa, a to će biti bolji iz duela Jute Džez i Los Anđeles Klipersa. Trenutni rezultat u toj seriji je 2:2.

A u Torontu se noćas slavilo. Domaći Reptorsi su savladali Milvoki Bakse ubedvljivo sa 118:93 i došli na korak od plasmana u polufinale Istočne konferencije. Heroj trijumfa Toronta bio je džoker sa klupe, Norman Pauel. On je ostvario rekord karijere sa 25 poena, a na to je dodao po četiri skoka i asistencije.

Pored Pauela, veoma dobar bio je Demar Derozan sa 18 poena i šest asistencija, Kajl Lauri je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 10 asistencija, dok je Serž Ibaka imao 19 poena i šest uhvaćenih lopti.

Poslovično najbolji kod Milvokija bio je Janis Adetokunbo sa 30, devet skokova i po tri asistencije, ukradene lopte i rampe, a Malkolm Brogdon dao je 19 poena (7-11 iz igre).

Šesti meč igra se u Milvokiju u sredu na četvrtak, a pobednik serije u polufinalu će se sastati sa Klivlend Kavalirisma, koji su počistili Indijana Pejserse sa 4-0.

Košarkaši Atlanta Houksa potpuno su se vratili u život protiv Vašington Vizardsa, pošto su na svom terenu slavili sa 111:101 i izjednačili na 2:2 u seriji.

Ekipe su se smenjivale u vođstvo u većem delu utakmice, a u poslednju deonicu ušlo se egal, sa rezultatom 77:77. Tim Hardavej junior, Kent Bejzmur i Pol Milsap su od tog trenutka preuzeli kontrolu na terenu.

Kada je na to i Denis Šreder “isporučio“ 10 poena u poslednjem periodu, uz viši nivo odbrane Atlante, utakmica je bila rešena u korist domaćina.

Pol Milsap je meč završio sa 19 poena, devet skokova i sedam asistencija, a odličan je bio i Dvajt Hauard sa 16 poena i 15 skokova. Šreder je dodao 18, a Bejzmor 16 poena za domaćina. Bredli Bil predvodio je Vizardse sa 32 poena, a Džon Vol zabeležio je 22 poena, pet skokova i 10 asistencija.

NBA rezultati

Toronto - Milvoki 118:93 (3-2 u seriji)
/Pauel 25 - Adetokunbo 30/

Atlanta - Vašington 111:101 (2-2 u seriji)
/Milsap 19 - Bil 32/

Golden Stejt - Portland 103:128 (4-0)
/Kari 37 - Lilard 34/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariPol MilsapNBA ligaKlej TompsonKevin DurantJanis AdetokunboDenis ŠrederAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara