Karleto, bolje da si ostao kod kuće - Liverpul urnisao Napolitance, Alison mogao da odspava na debiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 21:43

Klopova mašina spakovala pet komada Italijanima

Dug put je prevalio Napoli do Dablina, a tamo je popio petardu u prijateljskom meču od moćnog Liverpula (5:0) u čijem dresu je debitovao najskuplji golman u istoriji fudbala, Alison Deker. Malo ko je mogao da pretpostavi da će ekipa takvog iskusnog vuka kao što je Karlo Anćeloti primiti toliko golova, a prema prikazanom moglo je da bude i duplo.

A golman Alison, plaćen čak 70.000.000 evra, samo je u nekoliko navrata morao da se pomuči kako bi sačuvao mrežu, a inače nije imao mnogo posla.

Izabrane vesti

Već posle devet minuta Crveni sa Enfilda su obradovili “gomilu” navijača koje tradicionalno ima u Dablinu i celoj Republici Irskoj. U četvrtom minutu Džejms Milner je pogodio i najavio da bi ovo moglo da bude katastrofalno veče za popularnog Karleta i njegove izabranike.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za petostrukog prvaka Evrope, pošto je Džordžinjo Vajnaldum matirao iskusnog 33-godišnjeg Grka na golu Napolija, Orestisa Karnezisa.

Naravno, kakav bi to bio meč Liverpula da se u strelce nije upisao i egipatski čarobnjak sa loptom Mohamed Salah? Ovaj put Salah je to uradio u 58. minutu za vođstvo od 3:0.

Minut kasnije u ekipi Napolija zaigrao je i Nikola Maksimović, koji je ušao umesto Raula Albiola. Ništa to nije promenilo u odnosu snaga na terenu, jer italijanska ekipa jednostavno nije mogla, niti umela da zaustavi napade Liverpula koji su se odvijali u talasima.

Igrao se 73. minut kada je Danijel Staridž postigao četvrti gol za Liverpul, a samo pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Alberto Moreno.

LIVERPUL – NAPOLI 5:0 (2:0)
/Milner 4, Vajnaldum 9, Salah 58, Staridž 73, Moreno 78/

Stadion: Aviva u Dablinu
Gledalaca: 51.000

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Klajn (od 62. Aleksander Arnold), Gomez (od 76. Filips), Van Dajk, Robertson (od 62. Moreno) – Milner (od 56. Fabinjo), Vajnaldum (od 62. Džons), Keita (od 71. Origi) – Salah, Mane (od 62. Staridž), Firmino (od 46. Šaćiri)

NAPOLI (4-3-3): Karnezis – Hisaj, Albiol (od 59. Maksimović), Kulibali (od 71. Kirikeš), Luperto – Alan, Hamšik (od 63. Ounas), Ruiz (od 62. Rog) – Kaljehon (od 63. Dijavara), Insinje (od 63. Verdi), Milik (od 62. Ingleze).

Foto: Action images


tagovi

Mohamed SalahAlisonJirgen KlopKarlo AnćelotiDanijel StaridžSadio ManeDžordžinjo VajnaldumDžejms MilnerNikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara