Katanija na ivici bankrota, najboljim igračima preporučeno da idu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 16:40

Propast fudbala na Siciliji

Fudbal na Siciliji je na ivici propasti. Palermo je letos izbačen u četvrtu ligu, a smeši se sličan scenario i Kataniji!

Klub koji je takođe nekada bio solidan prvoligaš sada je u Seriji C, u trećem rangu, ali je u toliko teškoj finansijskoj situaciji da je desetorici najplaćenijih i najboljih igrača preporučeno da posle Božića pronađu novi klub. Moći će da odu kao slobodni igrači, jer Katanija više ne može da izdrži da im isplaćuje plate.

Izabrane vesti

Teško stanje u klubu se dodatno pogoršalo kada je sportski direktor Pjetro lo Monako nedavno napadnut na trajektu od strane navijača i zbog toga je podneo ostavku.
Katanija funkcioniše sa teškim dugovima, sa velikim problemima već tri godine. Ove sezone imamo dobar tim, ali više ne možemo da ga plaćamo. Poređenja radi, zarada od prodaje karata je pala sa 50.000 na samo 7.000 evra po utakmici. I pored svega toga, do sada smo redovno isplaćivali zarade fudbalerima, nikada nam nisu oduzimani bodovi zbog dugovanja, ali ako nekoliko igrača ne ode u januaru, klub će biti u velikim problemima“, rekao je Lo Monako, direktor u ostavci, za Radio Sportiva.

On je objasnio da klub ne može nikog da otera da ode, ali...
Pismo koje su igrači dobili je preporuka, jer nikoga ne možemo da oteramo. Ali, ovo je jedina fer opcija za sve. Ne možemo nikog ni da prodamo, Folijeri je jedini igrač za kojeg smo imali neku ponudu. Nadam se da će se naći neko rešenje, jer posle tri godine velike borbe bila bi grehota da sve propadne“, naglasio je Lo Monako.

Kataniji finansijski problemi nisu strani. Bankrot je objavila i 1993. godine, a pre četiri godine je čak izbačena iz druge u treću ligu zbog optužbi da je nameštala utakmice.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara