""
""

Kavaj upropastio Durantov debi, sad i Bugijevo veliko veče! Batler i Vejd postaju ozbiljan tandem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.16. | 08:15

Pol Milsap slomio Vašington, Grifin i Pol kao jaje jajetu - po 27 koševa u sigurnoj pobedi nad Portlandom

Na otvaranju nove NBA sezone San Antonio Sparsi vođeni Kavajem Lenardom upropastili su Golden Stejt usred Ouklenda i debi Kevina Duranta u dresu Voriorsa, a isti recept primenili su i u komšiluku - protiv Sakramenta u velikoj večeri Demarkusa Kazinsa! Lenard je još jednom bio prva figura velike pobede, a protiv Kingsa demonstrirao je da bi ovo mogla da bude njegova sezona - 102:94. 

Izabrane vesti

Jedan od najboljih defanzivaca Lige ponovo je dominirao u protivničkom reketu, pa je meč završio sa 30 poena. Doduše, na parketu Golden 1 Centra imao je još jedan strašan sudar, a ovog puta na drugoj strani bio je Demarkus Kazins. Sakramento u nove izazove ulazi sa etiketom „One Man Band“ (Bend jednog čoveka pr. a.), ali ni to nije pomoglo, kao ni Bugijevih 37 poena i 16 skokova, što je samo poraz ublažilo do donjih granica. 

Pored toga, ni strasti u novom domu Sakramenta nisu bile na pravoj frekvenciji, s obzirom da su navijači imali šta da zamere klupskom vlasniku Rineku Ranadivu, zbog želje da klub prebaci u Sijetl.

Sparsi su meč dobili tvrdom odbranom u drugom poluvremenu, gde su Lenard i Lamarkus Oldridž imali glavnu reč. Prelomna je bila treća deonica, kada su igrače Sakramenta sveli na svega 14 poena, a upravo je u finišu San Antonio okrenuo rezultat i poveo, a prednost više nije ispuštao do kraja. Oldridž je dodao 16 poena, dok su Dvejn Dedmon i Dejvid Li imali po 12 koševa. Pau Gasol je meč završio sa sedam koševa i šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Rudi Gej imao je 17 koševa i sedam skokova, a Ben Meklamur 10 poena.

Čikago je novu takmičarsku godinu otvorio sigurnom pobedom protiv Bostona (105:99), a odmah na startu postalo je očigledno da bi Bulsi mogli da dobiju ozbiljan triling. Dok je Ražon Rondo „pakovao“ akcije saigračima i meč završio sa četiri poena, ali i devet asistencija, dominantne role imali su Dvejn Vejd i Džimi Batler.

Prvi je na debiju u svom rodnom gradu skupio 22 poena, šest skokova i pet asistencija, drugi dva koša više, sedam uhvaćenih lopti i tri završna dodavanja, dok ih je u stopu pratio Taž Gibson sa 18 poena i 10 skokova! Vejd je bio i heroj pobede, pošto je na 26 sekundi ubacio ključnu trojku, za konačni prelom. Kelti su imali spreman odgovor u vidu Ajzee Tomasa sa 25, Ejverija Bredlija sa 16 i Džeja Kraudera sa 14 koševa, ali to nije bilo dovoljno za nešto više od jednog izjednačenja u trećoj deonici, s obzirom da je Čikago vodio praktično od prve do poslednje sekunde.

Atlanta je takođe trijumfalno započeo pohod na plej-of, a prva žrtva Hoksa bio je Vašington - 114:99. Dominantnu rolu imao je Pol Milsap sa 28 poena (11/20 iz igre), čemu je dopisao još šest asistencija, sedam skokova i blokadu. Denis Šreder ga je pratio sa 14, a debitant Dvajt Hauard 11 koševa, ali i ogromnih 19 skokova!

Najveće iznenađenje za publiku ipak je napravio Tim Hardavej Džunior, koji se celu predsezonu mučio, a onda je u prvoj zvaničnoj utakmici ubacio 21 koš. Na drugoj strani Moris Markif imao je 22 poena, a Džon Vol je skupio 12 koševa i 10 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

NBA - REZULTATI

Sakramento - San Antonio 94:102
/Kazins 37 - Lenard 30/

Čikago - Boston 105:99
/Batler 24 - Tomas 25/

Atlanta - Vašington 114:99
/Milsap 28 - Moris 22/

Portland - LA Klipers 106:114
/Lilard 29 - Grifin, Pol 27/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsPol MilsapNBA ligaKavaj LenardDžimi BatlerDvejn VejdDemarkus KazinsČikago BulsAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara