""
""

Kecman za MOZZART: Niko ne sme da otpiše Partizan iz borbe za trofeje

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 11:51

"Zvezdine prednosti su dobar kontranapad i odlični Vilijams, ali Partizan može da uzvrati čvrstom odbranom i dominacijom u skoku", rekao je Kecman uoči prvog ovosezonskog gradskog derbija

On je utišao zagrebačku Arenu i navijačima Partizana doneo trijumf koji će pamtiti zauvek. Naravno, to je Dušan Kecman, igrač koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba iz Humske, a sada Partizanove utakmice gleda kao “sav običan svet”. Uoči prvog gradskog derbija u sezoni, Kecman kaže da niko nikad ne sme da otpisuje unapred crno-bele. A ako neko zna kako je kada su brojke protiv tebe, onda je to Kecman.

Izabrane vesti

On je sedam sezona nosio dres šampiona Srbije, odigrao je mnogo, baš mnogo mečeva sa Crvenom zvezdom i vrlo dobro zna o kakvim duelima sa radi.
“U derbi utakmicama nema favorita, bez obzira na trenutne rezultate obe ekipe i pozicije na tabeli. Možda Zvezda ove godine ima više igrača u rotaciji i popunjeniji sastav na svakoj od pozicija, dok Partizan diže formu iz utakmice u utakmicu. Crno-beli kao ekipa imaju veliki potencijal i prostor za napredovanje u igri u toku sezone”, rekao je Kecman za MOZZART sport.

Crno-beli su nešto slabije počeli sezonu Jadranskoj ligi i Evrokupu, dok Zvezda nema poraz u regionalnom takmičenju, a u Evroligi se nalazi nadomak plasmana u Top 16 fazu.
“Ove sezone sam pratio Partizanove utakmice i nadovezao bih se na priču da ekipa polako podiže formu i počinje da ima konstantnost u igru otkako je dosao Macvan. Čeka se još povratak Dragana Milosavljevića koji će mnogo značiti ekipi. To je velika stvar u Partizanu da kroz celu sezonu mladi napreduju i izrastaju u kvalitetne igrače. Mislim da će Partizan ući u plej-of Jadranske lige i da će se boriti za tri trofeja ove godine”, istakao je nekadašnji bek crno-belih.

Kecman je pohvalio i igre Zvezde ove sezone na dva “fronta” i kaže da nije iznenađen dosadašnjim rezultatima ekipe koju trenira Dejan Radonjić.
“Nesrećno su u Evroligi izgubili dve utakmice u kojima su imali pobede u svojim rukama i možda bi sa jednim od ta dva trijumfa bi već osigurali plasman u Top 16. Ne iznenađuju me partije, jer Zvezda ima veoma kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama”, naveo je Kecman.

Strelac legendarne trojke u Zagrebu istakao je da oba tima imaju jake adute pred derbi u Pioniru.
“Kada govorimo o derbiju, Zvezdine prednosti su možda agresivnija odbrana i dobar kontranapad, kao i odlični Vilijams, ali Partizan može da uzvrati čvrstom odbranom i dominacijom u skoku. Očekujem baš zanimljiv derbi. U svakom slučaju, Partizan ima potencijal i kvalitet da se upusti u borbu za trofeje, pogotovo kada bude kompletirao sastav”, poručio je Kecman.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDušan KecmanJadranska ligaFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara