Kinezi kreću od Superkupa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 09:00

Gudelj za prvi trofej u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja na svetu

Otkako je 2013. godine - kada je Superkup vraćen u takmičarski kalendar - prigrlio trofej, Guangdžou Evergrande ga do danas nije ispustio. Dugogodišnji monopolista kineskog fudbala danas će imati priliku da se domogne sedmog uzastopnog pehara namenjenog boljem iz duela osvajača prvenstva i kupa.

Na tom putu, Lavovima sa juga stoji Šangaj Šenhua, koji je po dva puta dobijao i gubio prvi zvaničan meč u sezoni u domaćim okvirima.

Izabrane vesti

Ni jedni ni drugi nisu sedeli skrštenih ruku tokom prelaznog roka, mada su, za razliku od nekolicine prethodnih (usled odluke Vlade da klubovima praktično ograniči kupovnu moć basnoslovnim porezima na luksuz i taksama u gotovo iznosu obeštećenja) morali da se odluče za manje zvučna pojačanja. 

Guangdžou je u liku srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja pronašao zamenu za Paulinja, koji je letos stigao u Barselonu u transferu teškom preko 40.000.000 evra. Gudelj je Tjenđin Tedi plaćen 10.000.000, a na godišnjem nivou zarađivaće oko 5.000.000. Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Fabio Kanavaro imao je veliku želju da dovede Pjer Emerika Obemajana, potom i Radžu Najngolana, ali su oba posla propala zbog gore pomenute odluke vladajućih ljudi u državi. 

Što se Šangaja tiče, Karlos Tevez je otišao (konačno?), za njim i Demba Ba, dok su na stadion Hongku, pored brojnih kineskih "avanturista", stigli Oskar Romero iz Alavesa i Edi Frensis iz Boaviste.

Brutalno iskreni Tevez uzeo Kinezima 20.000.000 evra pa rekao: Sedam meseci odmora?!

Uloga favorita i ovoga puta pripada Guangdžouu koji od Šangaja na svom terenu nije izgubio devet i po godina. Tim Fabija Kanavara tradicionalno protiv Šangaja igra na veliki broj golova, budući da je na devet minulih okršaja palo najmanje tri gola. Na sedam od tih devet prolazio je tip GG&3+, pa se na taj način otvaraju različiti vidici. Od "čistih" 3+ i GG, do kombinacija GG&3+, 1&3+, 1&GG...

Foto: Action Images


tagovi

Fabio KanavaroNemanja Gudeljsportsko klađenjeKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara