"Stojaković"
"Stojaković"

Kingsi povlače Stojakovićev dres (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.09.14. | 20:32

Prethodno je Sakramento 2009. godine povukao dres sa brojem 21, koji je nosio Vlade Divac

StojakovićAmerički NBA ligaš Sakramento Kings objavio je danas da će povući dres sa brojem 16, kojeg je nosio nekadašnji član tog kluba, srpski košarkaš Predrag Stojaković.

Član nacionalne reprezentacije koja je 2002. u Indijanapolisu osvojila titulu prvaka sveta, sa velikim uspehom je nastupao za Sakramento punih osam sezona i bio jedan od vodećih igrača.
"Vreme koje sam proveo u Sakramentu bile su najbolje godine moje karijere i mog života. Ponosan sam na ono što smo uradili i povezanost koj smo imali sa fanovima. Bila je čast igrati za Sakramento. Želeo bih da se zahvalim Viveku i čitavoj Kings porodici što su mi poželeli dobrodošlicu nazad na proslavu", rekao je Stojaković povodom predstojećeg događaja koji će biti upriličen 16. decembra kada Sakramento bude igrao protiv Oklahoma Siti Tandera

Izabrane vesti

Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA igrao je za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas.

Stojaković je drugi srpski košarkaš kome je neki NBA klub povukao dres iz upotrebe.
“Stojaković je bio instrument kojim se Sakramento upisao na mapu sveta. Kao jedan od izabrane grupe srpskih igrača u NBA, Peđa je utabao put mnogim košarkašima iz čitavog sveta. Njegovo priznanje biće poseban trenutak za navijače i čitavu organizaciju Kingsa, ali i kao podsetnik koji gradimo u Sakramentu”, rekao je vlasnik Vivek Ranadiv.

Prethodno je upravo Sakramento Kings 2009. godine povukao dres sa brojem 21, koji je nosio Vlade Divac, Stojakovićev saigrač iz vremena najuspešnijeg perioda kluba iz Kalifornije.

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaPredrag StojakovicSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara