"Džo Kinir"
"Džo Kinir"

Da psuje - zna, da pogodi ime igrača - ne zna: Direktor Njukasla računa na Sisija, Goltijereza, Amamobija, Ben Afru i Kebaba

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.13. | 15:14

Novi operativac Svraka Džo Kinir nalupetao se za sve pare u radio intervjuu

Džo KinirPoznati irski  menadžer Džo Kinir vratio se u Njukasl posle četiri godine, ovaj put kao sportski direktor. To je vest koja nije nimalo obradovala većinu navijača Svraka,  a u intervjuu koji je dao radiju Toksport pokazao je zašto. Nekadašnji menadžer Vimbldona poručio je nezadovoljnim navijačima da je inteligentniji od njih, usput se  nalupetao za sve pare, a sebi pripisao zasluge koje mu ne pripadaju.

Izabrane vesti

Kinir je u pokušaju da dokaže da njegov prvi mandat na Sent Džejms Parku nije bio fijasko rekao da je između ostalih doveo Tima Krula (angažovao ga Grejem Sunes)  i  Džejmsa Perča (kupovina Krisa Hjutona). Zatim je tvrdio da je tri puta proglašen za menadžera godine, u stvari samo jednom – 1994. godine.

U nastavku razgovora imao je problema sa izgovorom imena većine najvažnijih Njukinih igrača. Govorio je o Sisiju, Goltijerezu, Šoli Amamobiju, Joanu Kebabu i Ben Afri. Pogađate, radi se o Papis Siseu, Jonasu Gutijerezu, Šoli Ameobiju, Joanu Kabaju i Hatemu Ben Arfi. Zanimljivo je da mu ovo nije prvi lapsus takve vrste, jer je u svom prvom boravku u Njukaslu u Šarla Nzogbiju zvao  Insomnija.

Ipak, Kinir ima visoko mišljenje o sebi.
“Čujem ove smešne komentare o tome šta mogu da priviučem. Mogu da otvorim vrata svakog menadžera sveta. Ceo svoj život proveo sam razgovarajući sa Aleksom Fergusonom, svake nedelje. Mogu u bilo koje doba dana da pozovem Arena Vengera ili bilo kog menadžera, u svim ligama”, ne manjka samopouzdanja kontroverznom Ircu.

Džo Kinir je bio menadžer Svraka u sezoni 2008/2009, a klupu je morao da napusti u februaru 2009. godine posle ozbiljnih srčanih problema.Najupečatljiviji momenat iz tog perioda je čuvena konferencija za medije na kojoj je opsovao 52 puta u tiradi upućenoj novinaru Dejli Mirora

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaHatem Ben ArfaJoan KabajePremijer ligaŠola Ameobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara