"Kirovski"
"Kirovski"

Kirovski: Neka brani najbolji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.13. | 14:09

Mladi golman Crvene zvezde se nada da će u pripremnom periodu pokazati koliko vredi, ali isto tako smatra da je konkurencija koja postoji između Bajkovića, Vesića i njega normalna i sportska, i da je to dobra stvar za njih

KirovskiMesto u startnoj postavi bitno je svakom igraču, bez obzira na to da li igra na poziciji štopera, beka, veznjaka ili centarfora. Isti je slučaj i sa golmanima, a borba za mesto standardne "jedinice" uvek je najteža, posebno kada u jednom timu imate tri kvalitetna čuvara mreže, kao što ima Crvena zvezda. Boban Bajković, Aleksandar Kirovski i Miloš Vesić... Jedno je sigurno, a to je da u poslednjih desetak godina konkurencija za mesto prvog golmana nije bila jača, a trener golmana Srđan Maksimović i šef stručnog štaba Aleksandar Janković nalaze se na slatkim mukama, a drugi krug priprema u Antaliji rešiće pomenuti dvojac dileme ko će najviše stajati među stativama na proleće.

Za igrače sada sledi najlepši deo priprema, a to su utakmice, na kojima će sva tri golmana dobiti šansu da se dokažu.
„Protiče već četvrti dan otkada smo se vratili u Antaliju. Završili smo, za nas igrače, najteži deo, sada nam slede utakmice. Odigraćemo mnogo mečeva kroz koje treba da se uigramo i kroz koje će trener Janković imati priliku da se uveri u mogućnosti svakoga od nas“, rekao je Kirovski, i dodao da će devet kontrolnih susreta biti odličan "filter" za sve igrače, posle kojeg će biti lakše odrediti startnih jedanaest za utakmicu prvog kola protiv Javora.

Izabrane vesti

Mladi golman Crvene zvezde svestan je da je konkurencija jaka, i da dobre partije na pripremama predstavljaju put do mesta standardnog čuvara mreže kluba sa Marakane.
„Svesni smo da samo jedan može na gol i zato se na svakom treningu maksimalno trudimo i borimo. Ja se nadam da ću to biti ja, Bajko se bori za sebe, Vesić takođe. To je sve prirodno, normalno i sportski“, istakao je Kirovski.

Narednih devet prijateljskih utakmica, koliko čeka izabranike Aleksandra Jankovića, daće odgovore na mnoga pitanja i rešiti brojne dileme vezane za sastav tima u prolećnom delu sezone. Isto to važi i za poziciju Zvezdine „jedinice“.
„Rezultat za klub kao što je Crvena zvezda je bitan na svakom meču. Nije važno da samo dobro istrčimo, već i da pobedimo u svim susretima. Pobede su važne i zbog toga što želimo da uđemo u dobar ritam pred nastavak prvenstva kao i zbog podizanja samopouzdanja“, zaključio je talentovani golman crveno-belih.

(FOTO: crvenazvezdafk.com)


tagovi

Aleksandar KirovskiAntalija 2013FK Crvena zvezdaEvropaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara