""
""

Kiseonik hitno potreban u vezi Napolija - izbor sužen na četiri imena

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.15. | 14:39

Trka za "skudeto", proleće u Ligi Evrope, pa još i Kup Italije teraju Napolitance da se angažuju na zimskoj fudbalskoj pijaci

Napoli je letos odradio jedan od slabijih prelaznih rokova i proglašen za jednog od gubitnika fudbalske pijace, ali je na terenu pokazao najviše s obzirom da je trener Sari izvukao potpuni maksimum iz skoro iste ekipe koju je Rafael Benitez imao na raspolaganju prethodne sezone.

Izabrane vesti

Ipak, obaveze na tri fronta u kojima jure sva tri trofeja teraju Napolitance da se dodatno angažuju na zimskoj fudbalskoj pijaci i ojačaju redove pred rasplet u drugom delu sezone. Iako je predsednik De Laurentis rekao da ozbiljni klubovi ne prave velike poslove u januaru, to ne znači da klub iz Napulja neće juriti pojačanja narednog meseca.

Trener Sari je kao prioritet podvukao dovođenje novih igrača u veznom redu gde Napolitanci zbog zgusnutog rasporeda i malih resursa polako gube dah i pod hitno im je januaru potreban dodatni kiseonik.

Sari igra sa trojicom fudbalera u veznom redu koji prkatično nemaju alternative i teško da će ovim tempom uspeti da sačuvaju energiju za drugi deo sezojne. Hamšik je odigrao svaki meč u Seriji A od poečtka sezone, a Brazilci Alan i Žoržinjo po jedan manje. Jedini džoker je David Lopez koji ulazi sa klupe da ih rastereti, ali nije igrač koji donosi stabilnost i na kojeg trener može da se maksimalno osloni. Razočarao je Sarijev miljenik Valdifjori iz Empolija koji se nije dobro uklopio, dok De Guzman nije odigrao nijedan meč i sigurno napušta klub u januaru.

Zato Napolitanci traže minimum jednog, a vrlo verovatno i dvojicu novih igrača u vezi. Izbor je sužen na četiri imena. Još odranije je želja Kristof Kramer iz Leverkuzena koji ih je letos odbio. Još dve želje se nalaze u Bundesligi. Jedna je Kevin Kampl, takođe iz Leverkuzena, a druga Granit Džaka koji je sve glasniji u nameri da napusti Menhengladbah. Poslednje rešenje je Milanov vezista Andrea Poli. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ANemackaNapoliKristof KramerKevin KamplItalijaGranit DžakaEvropaBajer LeverkuzenAndrea Poli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara