"Kjuban i Novicki"
"Kjuban i Novicki"

Kjuban: Nikada ne bih dao Novickog

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 16:50

Čovek koji je celu svoju NBA karijeru proveo u Dalasu verovatno će i završiti u timu iz Teksasa

 

Kjuban i NovickiVlasnik NBA tima Dalas Maveriksa Mark Kjuban izjavio je da nikada ne bi trejdovao legendarnog Dirka Novickog za bilo kog igrača u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Izabrane vesti

Zbog toga u ugovoru 34-godišnjeg krilnog košarkaša postoji klauzula po kojoj Novicki ne može biti deo bilo kakvog trejda.  
Samo želim da naglasim da ne postoji šansa da bih ikada trejdovao Dirka za bilo kog igrača NBA lige“, rekao je Kjuban.

 On je dodao i da je Nemac čovek koji uvek kaže ono što misli, i da ga zbog toga još više ceni. 
Sve što misli to i kaže. Jednostavno, takav je čovek i to treba ceniti. Kad god radi neki intervju uvek mi saopšti šta će reći medijima. Možda će vas začuditi, ali još uvek čuvam sve mejlove i tekstualne poruke koje smo razmenili tokom godina. Iako je svestan da je poznim igračkim godinama zna da još uvek može da bude vođa na terenu i zato ćemo zajedno ići do kraja“, zaključio je Kjuban

Dirk Novicki je karijeru započeo u nemačkom Vircburgu, a zatim je kao sedmi pik na draftu 1998. otišao u SAD i potpisao ugovor sa Dalasom. Od tada on je ključna figura ekipe, i prosto je nezamislivo gledati Maverikse bez jednog od najboljih evropskih košarkaša u istoriji sporta.  

Nakon osvajanja šampionskog prstena 2011. godine Dalas ne igra baš najbolje. Ove sezone Teksašani se nalaze na pretposlednjem mestu jugozapadne konferencije sa skorom 15-23. U dosadašnjem delu šampionata Novicki je odigrao samo 11 mečeva, prosečno provodio po 27,4 minuta na terenu, a za to vreme postizao po 13,5 poena, uz 5,3 skokova i 2,1 asistencije.

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Dalas MaveriksDirk NovickiKarsten RotenbahkošarkaMark KjubanNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara