Kjuban oduševljen Lukom: Kad bismo slali decu u Sloveniju, NBA bi bila hiljadu puta bolja

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.12.18. | 13:58

Velike reči Dalasovog vlasnika

Igre Luke Dončića u svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi lansirale su slovenačkog reprezentativca pravo u košarkaške zvezde najjače lige na planeti.

Posle 29 utakmica u elitnom društvu Dončić ima prosek od gotovo 19 poena, šest skokova, pet asistencija i jedne ukradene lopte, čime bukvalno ostavlja direktnu konkurenciju daleko iza sebe. Od toga profitira i Dalas koji posle nekoliko godina lutanja ima skor 15-15 i deluje kao tim spreman da se bori za plej-of, iako ona možda i nije realna. 

Izabrane vesti

Osim komentara oduševljenih navijača i novinara s obe strane Atlantika, svoje zadovoljstvo nije krio ni vlasnik Dalasa Mark Kjuban. Kontroverzni milioner i prvi čovek teksaške franšize kaže da je najbolji potez kluba poslednjih godina upravo dovođenje slovenačkog košarkaša, koji svojim igrama opravdava uloženi novac i poverenje.
“Neverovatno je smiren momak. Dopušta da igra dođe do njega. Nijedan trenutak nije dovoljno veliki za njega. Nikada nećete videti tako nešto kod rukija. Nikada”, kaže Kjuban.

Dugogodišnji poslovođa prokomentarisao je i činjenicu da je Luka pre odlaska u NBA imao dugogodišnje iskustvo u evropskoj košarci.
”To je jako važno, jer je navikao da igra sa i protiv starijih od sebe. Naučio je da igra košarku i to je najveći dar. Kada si nadaren, kao što je on, naučite da igrate košarku na sledećem nivou. Pogledajte koliko deca u Evropi uče košarku još od 11. godine života, pogotovo u Sloveniji, koja je košarkaški orijentisana”, rekao je Kjuban i dodaje:
”Kada bismo mi odvodili decu u Sloveniju da uče košarku, godinama pre nego što postanu veliki igrači, NBA liga bila bi hiljadu puta bolja. Tamo bi naučili kako da igraju košarku, a ne kao naši momci ovde, koji samo uče da se glupiraju i prave mikstejpove”.

Ozbiljne pohvale Dončić je dobio od Lua Vilijamsa posle sinoćnje utakmice protiv Klipersa.
“Taj momak je prava zvezda. Impresioniran sam. Ovo je bio prvi put da sam ga gledao kako igra uživo. Neverovatno je talentovan. Baš mi se dopada to kakav je takmičar. U meni ima velikog poštovaoca”, kaže Vilijams.

Foto: Reuters


tagovi

Dalas MaveriksMark KjubanLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara