"Radost Maura Zaratea"
"Radost Maura Zaratea"

Klasika na Emiratima: Arsenal zakucan već na startu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.08.15. | 16:18

Vest Hem slavio kao gost u londonskom derbiju (2:0) golovima Kujatea i Zaratea

Radost Maura Zaratea

Novi start i novo razočaranje za Arsenal. Tobdžije su glatko poražene na svom terenu od Vest Hema (0:2) u prvom kolu Premijer lige, čime su po ko zna koji put razbesneli svoje simpatizere.

Izabrane vesti

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna sezona mučenja i problema za Arsena Vengera kome definitivno treba devetka, klasičan centarfor, koga sigurno nema u indisponiranom Olivijeu Žiruu. Čemberlejn, Sančez, Kazorla, Remzi, Volkot, svi su oni dobri igrači, ali teško da mogu u svakom meču da budu ljudi odluke za Arsenal.

Istumbani tim domaćina bez Tea Volkota i Aleksisa Sančeza, već u prvom poluvremenu pokazao je da nije na potrebnom nivou, a pogodak Šeika Kujatea u 43. minutu, posle greške Petra Čeha, presekao je publiku na “Emiratima”. Novajlija iz Marselja Dimitri Paje je lepo izveo slobodan udarac, iskusni golman je zaplivao u prazno, a fudbaler iz Senegala obradovao Slavena Bilića u pravom trenutku, baš pred poluvreme.

Nije se Arsenal vratio u igru ni u nastavku utakmice. Sastav sa Žiruom u špicu bio je isuviše nemoćan i jalov, a u 57. minutu Argentinac Mauro Zarate je jednu čudnu loptu, koja se odbijala oko šesnaesterca Arsenala, plasirao pored defanzivaca domaćih i iznenadio potpuno odsutnog Petra Čeha za 2:0.

Češki golman je, realno, u obe situacije očajno reagovao i sigurno je glavni krivac za poraz domaćina, mada nije imao podršku ni igrača iz odbrane koji su jeftino ispadali.

Do kraja utakmice Arsenal je bio nemoćan, a i prilike koje su stvorili uspešno je zaustavila odbrana Čekićara predvođena golmanom Adrijanom. Evidentno je da Vengerov tim ima dosta problema koje mora da ispravi kao želi da konačno osvoji titulu, dok je Slaven Bilić odličnim izdanjem na “Emiratima” najavio solidnu sezonu Čekićara.      

PREMIJER LIGA – 1. KOLO:

Subota:

Mančester junajted – Totenhem 1:0 (1:0)
/Voker 22 ag/

Bornmut – Aston Vila 0:1 (0:0)
/Gestede 72/

Norič – Kristal Palas 1:3 (0:1)
/Redmond 69  - Zaha 39, Dilejni 49, Kabaj 90/

Lester Siti – Sanderlend 4:2 (3:0)
/Vardi 11, Mahrez 18, 25 pen, Olbrajton 66 – Defo 61, Flečer 71/

Everton – Votford 2:2 (0:1)
/Barkli 76, Kone 86- Lajun 14, Igalo 83/

Čelsi – Svonsi (2:1)
/Oskar 23, Fernandez 31ag - Aju 29, Gomis 55/

Nedelja:

Njukasl – Sautempton 2:2 (1:1)
/Sise 42, Vajnaldum 48 - Pele 24, Long 79/

Arsenal – Vest Hem 0:2 (0:1)
/Kujate 43, Zarate 57/

17.00 Stouk – Liverpul

Ponedeljak:

21.00 VBA – Mančester Siti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šeik KujatePremijer ligaMauro ZarateArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara