""
""

Klop se kockao i prevario se, boli glava od Aspirina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.13. | 17:27

Borusija sa šarenim sastavom odigrala samo 1:1 na gostovanju Nirnbergu, Verder golovima Petersena slavio u derbiju severa, Olić junak Volfsburga

Borusija nije uspela da se oporavi od poraza iz Napulja i lošu nedelju je zaokržila mršavim remijem 1:1 u Nirnbergu. Milioneri su prekinuli seriju od pet uzastopnih pobeda, a mogli su čak da ostanu i bez boda s obzirom da je Nirnberg imao „mrtvu“ šansu u 90. minutu.

Izabrane vesti

Jirgen Klop se kockao i odlučio da odmori neke nosioce igre, pa je meč započeo bez Levandovskog, Mhtarjana, Šahina, povređenog Humelsa, a u startnih 11 je gurnuo malo poznate Durma i Dukša. Video se umor na igračima žuto-crnih što je Nirnberg znao da iskoristi. Fenomenalnim golom Marsela Šmelcera iz finiša prvog poluvremena, Borusija je uspela da povede i izgledalo je kao da Klop neće biti kažnjen za kockanje. Čak je na odmoru izveo Šmelcera i Rojsa, što mu se ubrzo osvetilo. Nilson je u 51. minutu poravnao posle slabe intervencije odbrane Borusije. Pokušali su gosti da dođu do novog vođstva, imali par dobrih prilika, ali nisu uspeli. Nije pomogao ni ulazak brzonogog Hofmana koji je malo razmrdao ekipu.

U velikom derbiju severa, Verder je prekinuo seriju poraza i gurnuo Hamburg u još veće probleme. Posle dobrog prodora Klemensa Frica po desnoj strani, Nils Petersen je sa pola metra ugurao loptu u mrežu i doneo veliko slavlje gostima iz Bremena. Tačku na trijumf je stavio Petersen drugim golom na meču u bukvalno poslednjim sekundima meča.

Sa sjajnim igrama je nastavio Bajer iz Leverkuzena. Aspirini su brzo zaboravili poraz od Mančester Junajteda i sav bes su iskalili na gostovanju Majncu (4:1) kojem je ovo treći poraz zaredom i definitivno se nalazi u krizi. Već na poluvremenu je bilo ubedljivih 3:0 za raspoložene Aspirine. Blistao je dvostruki strelac Robi Kruze. Pojačanje iz Fortune je postigao prve golove u dres novog kluba, a po jedan pogodak su dodali Bender udarcem sa distance i Kisling udarcem glavom u svom stilu.

Golovima neuništivog Ivice Olića, Volfsburg je preokernuo protiv Hofenhajma i slavio sa 2:1, dok je Hanover pogotkom Huštija iz penala u 89. minutu preokrenuo protiv Augsburga.

BUNDESLIGA  - 6. kolo

Petak:
Borusija Menhengldbah – Ajntraht Braunšvajg 4:1 (2:0)
/Vent 21, Rafael 31, 76, Kruze 72 penal – Boland 58/

Subota:
Hanover 96 – Augsburg 2:1 (0:0)
/Sobijeh 60, Hušti 89 penal  – Verheg 51/

Volfsburg – Hofenhajm 2:1 (1:1)
/Olić 44, 48 – Modest 15/

Nirnberg - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)
/Nilson 51 – Šmelcer 37/

Majnc - Bajer Leverkuzen 1:4 (0:3)
/Mali 82 - Kruze 19, 45, Bender 38, Kisling 59/

Hamburg – Verder 0:2 (0:1)
/Petersen 32, 90+4/

18.30: Šalke 04 – Bajern

Nedelja:
15.30: Frajburg – Herta
17.30: Štutgart - Ajntraht Frankfurt


tagovi

augzburgBajer LeverkuzenBorusija DortmundEvropaHamburgerIvica OlićJirgen KlopMarsel ŠmelcerNemackaNils PetersenNirnbergRobi KruzeŠtefan KislingVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara