"Loš početak: Trener Smedereva Miki Ivanović"
"Loš početak: Trener Smedereva Miki Ivanović"

Ko će u Prvu ligu Srbije: Mačva pobegla Smederevu, Dobanovci stižu na fudbalsku mapu, Jagodina i njena filijala u istoj ligi?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.16. | 10:10

Odžaci mogu već da slave plasman u viši rang

Loš početak: Trener Smedereva Miki Ivanović

Jagodina i OFK Beograd su prema važećim propisima već postali novi članovi Prve lige Srbije, a zanimljivo je videti kakav nas sastav drugoligaškog ranga očekuje sledeće sezone. Paralelno sa utakmicama u Superligi i Prvoj ligi, borbe se vode i u rangu srpskoligaša, odnosno u sve četiri grupe, gde klubovi pokušavaju da se domognu velike scene. U svim tim rangovima preostalo je pet ili šest kola do kraja, pa će se prava borba tek voditi do početka juna.

Izabrane vesti


SRPSKA LIGA BEOGRAD

Verovatno najinteresantnija borba za viši rang od svih trećeligaša vodi se u Beogradu, gde je Budućnost iz Dobanovaca trenutno u pol poziciji u odnosu na pratioce. Dobanovčani imaju tri boda više od Teleoptika i Radničkog sa Novog Beograda, mada i četvrtoplasirani Brodarac ima svoje ambicije. Sledećeg vikenda igra se veliki derbi upravo između lidera iz Dobanovaca i Majstora sa Novog Beograda, a ukoliko recimo gosti trijumfuju, a Teleoptik dobije Srem u Jakovu, eto nam frke četiri kola pre kraja i neizvesne trke tri tima sa po 50 bodova...

Trenutni plasman: Budućnost Dobanovci 50, Teleoptik 47, Radnički Novi Beograd 47, Brodarac 45…

SRPSKA LIGA ZAPAD

Vrlo zanimljiva bila je trka i na Zapadu do ovog kola, ali je tokom vikenda Mačva stekla veliku prednost od čak šest bodova u odnosu na Smederevo i Budućnost iz Valjeva. Ambiciozni Smederevci poraženi su u Lajkovcu (2:1) samo nekoliko dana nakon što su angažovali poznatog stručnjaka Mihajla Ivanovića sa namerom da ih uvede u Prvu ligu. Ipak, ukoliko uspeju da se vrate u trku za plasman u viši rang Smederevci će u poslednjem kolu kod kuće dočekati Šapčane, možda i u velikom obračunu za ulazak u Prvu ligu.

Trenutni plasman: Mačva 49, Smederevo 43, Budućnost Valjevo 43…

SRPSKA LIGA ISTOK

Najneizvesnije je na Istoku gde se za plasman u Prvu ligu trkaju FK Tabane i Radnički iz Pirota. Zanimljivo, lider koji ima dva boda više od Piroćanaca je ujedno i filijala Jagodine, pa će biti vrlo interesantno ukoliko se domognu drugoligaškog društva i dobiju šansu da igraju sa starijim bratom sledeće sezone u istoj ligi. Ipak, o ishodu trke, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, odlučivaće se u pretposlednjem kolu kada Tabane dočekuju Piroćance u Jagodini.

Trenutni plasman: Tabane 55, Radnički Pirot 53, Temnić 44, Car Konstantin 42...

SRPSKA LIGA VOJVODINA

Kada je reč o trci u Vojvodini, lider iz Odžaka je u prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Sremske Mitrovice, kojem beži čak šest bodova. Kako trećeplasirani TSC iz Bačke Topole i četvrtoplasirana Senta nemaju snage da se uključe u trku, a Mitrovčani ne blistaju preterano, sva je prilika da će se u Odžacima sledeće sezone gledati drugoligaški fudbal. Ipak, o tome ćemo više znati 18. maja posle okršaja dva prvoplasirana tima u Sremskoj Mitrovici.

Trenutni plasman: Odžaci 52, Radnički Sremska Mitrovica 46, TSC 42, Senta 40... 

(FOTO: MN press)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Srpska liga ZapadSrpska liga Vojvodinasrpska liga istokSrpska liga BeogradSmederevoPrva liga SrbijeOFK BeogradMihajlo IvanovićJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara