"Nikola Petrović, Radiša Ilić, Živko Živković i Vladimir Stojković"
"Nikola Petrović, Radiša Ilić, Živko Živković i Vladimir Stojković"

Ko je bolji golgeter: Vladimir Stojković ili Nikola Petrović?

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.13. | 11:50

Trenutni rezultat je 1:1. "Znao sam da će jednom ući", kaže strelac utešnog gola u porazu Partizana od Ciriha

 

Nikola Petrović, Radiša Ilić, Živko Živković i Vladimir StojkovićSvi vole golmana koji trese mreže, a Nikola Petrović ušao je u uzak krug onih kojima je to zaista i uspelo! Nažalost po 24-godišnjeg čuvara mreže Partizana olujni vetar u Beleku nije dozvolio kamermanima da i snime njegov projektil sa 80 metara, jer su morali da pobegnu sa lelujave tribine.
“Ko za maler. Baš mi je žao. Da se pojavio na internetu sigurno bi se našao na televizijama. U onoj sekciji smešni klipovi“, našalio se Petrović u razgovoru sa srpskim izveštačima u Beleku.

Izabrane vesti

Istina, koliko je tajfun pokvario slavlje, toliko je i pomogao jer da nad terenom hotela Maks Rojal nebo nije divljalo gola ne bi ni bilo.
“Da nije bilo kiše i one bure uopšte siguran sam da je da bi je golman (Janik Brešer, prim.aut) uhvatio. Stigao bi je. Realno, obzirom na uslove, ništa nije mogao. Baš sam ga gledao. Samo je mogao da je isprati pogledom“.

Opravdanje postoji, ali kako bi se Petrović osetio da se našao u situaciji kolege?
“Sigurno bih se mnogo iznervirao. To je nekako poniženje. Verujem da se i on sad tako oseća, da je utučen, a da ga saigrači zezaju. Da je Srbin verovato bih mu se i iskreno izvinio, ali šta vredi kad ovo neće ni pročitati. A ko zna? Možda će ga sada skloniti sa gola, možda sam ga zakopao“, kroz osmeh kaže Petrović.

Interesantno, Petroviću ovo nije prvi put da opasno zapreti protivničkom golmanu, ali su i u prvom slučaju samo malobrojni mogli da posvedoče o njegovom “razornom šutu“ kako se to često kaže za golmane.
“Pogodio sam prečku kad sam bio kadet na nekoj prijateljskoj utakmici na Kopaoniku. Ne mogu da se setim protiv koga, ali vrlo slična situacija. Lila je kiša, degažirao sam loptu, žabica, golman je izleteo i lopta ga preletela, ali se prečka isprečila. Sećam se da sam baš pomislio: Uf, što nisi ušla. Ali odmah sam se prešaltao i sebi rekao: Ma ući će nekad. I kad sam protiv Ciriha video da je lopta završila u mreži prvo mi je kroz glavu proletela ta prečka. Radovao sam se iako smo gubili sa 2:0. Ipak je prvi u karijeri“.

Dakle, Partizanovi golmani su u ovoj sezoni upisali već dva komada. Vladimir Stojković u kanonadi BSK-a sa penala i Petrović protiv Ciriha iz nemerljivo teže situacije.
“Sad je 1:1. Trkamo se. Moža budemo i najbolji strelci“, šaljivo je Petrović prokomentarisao neuobičajen podatak.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Antalija 2013Nikola PetrovićFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara