""
""

KOJA TUGA: U 96. promašili penal za finale, u 97. primili gol i ispali! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.13. | 16:31

U revanš susretu za plasman u finale plej-ofa vezista Lestera Antoni Nokert propustio je neverovatnu priliku da Lisicama sa bele tačke donese istorijsku šansu, a Votfordu se vratilo za ono protiv Lidsa

Sećate li se kako je Votford pre samo nedelju dana na meču protiv Lidsa ostao bez direktnog plasmana u Premijer ligu? E pa sada se Hornetsima vratilo za propuštenu priliku, sa sve kamatom! I to na bukvalno isti način! Prosto neverovatno, a zbog toga je fudbal jedan od najuzbudljivijih sportova i zato ga vole svi!

Votford je u revanš susretu sa Lesterom obezbedio plasman u finale plej-ofa, gde će imati istorijsku priliku da se bore za mesto u Premijer ligi naredne sezone, a način na koji su popularni Zlatni momci stigli do ovog neverovatnog uspeha poredi se sa scenama najboljih holivudskih filmova, u kojima ima puno drame, obrta i zapleta, ali na kraju ipak “pravda pobedi“.

Izabrane vesti

Lester je iz prve utakmice imao prednost od 1:0, dok je Votford u drugom meču imao rezultat 2:1 sve do 96. minuta (ne računa se gol u gostima), kada je Lisicama dosuđen penal, a svu odgovornost preuzeo je neiskusni Antoni Nokert, koji bi verovatno sada poželeo da uopšte nije fudbaler s obzirom da je svoj tim gurnuo u ambis! Izveo je penal Francuz, malo je reći očajno, Almunija je odbranio nogama, ali i ostavio ovom 21-godišnjaku priliku za “popravni“... Ipak, ni ovu priliku nije iskoristio, a onda se dogodilo nešto potpuno ludo, nešto što verovatno ni najbolji lažovi ne bi mogli da smisle.

Troj Dini, heroj VotfordaMarko Kaseti je utrčao u svoj kazneni prostor posle promašenog penala i iz sve snage ispucao loptu samo kako Lester ne bi imao priliku da postigne gol, pošto je utakmica bila produžena četiri, a igralo se skoro osam (?!). Ipak, iz tog ispucavanja stvorio se kultni, filmski momenat, koji će se verovatno dugo prepričavati i pamtiti.

Fudbaleri Votforda su odigrali brzu kontru po desnoj strani, usledio je centaršut u šesnaesterac gostiju, lopta je posle nekoliko odbijanja došla do Dinija, koji je zahvatio volej i pritom umalo pocepao mrežu... A stadion, stručni štab Hornetsa i Đanfranko Zola upali su u trans!

Za samo 30 sekundi Lisice su sebe dovele od sjaja do očaja... A Votford je posle bolnog poraza od Lidsa konačno dobio priliku da se izbori za mesto u Premijeršipu - 3:1!

Pogledajte kako je sve to izgledalo na tribinama i terenu.

Poslušajte i reakciju britanskog komentatora u trenutku kada je Dini postigao gol za finale, ali i reakciju publike i Đanfanka Zole...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antoni NokertČempionšipĐanfranko ZolaEngleskaEvropaLester Sitivotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara