""
""

Koktel Okazaki - Marez za Lesterov miran san! Kopenhagen odoleo, Portu o koncu visi drugo mesto! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.11.16. | 22:42

Šampion Engleske sa vrha tabele čeka nokaut fazu, Portugalci bi mogli da ispadnu iz Lige šampiona

Lesterov san o plasmanu u nokaut fazu ne samo da će se ostvariti, već će šampion Engleske drugu rundu Lige šampiona čekati sa vrha tabele Grupe G! Lisice su do ovog cilja stigle zahvaljujući sigurnoj pobedi nad Klub Brižom na King Pauer stadionu, a veliki udeo ima i ishod susreta Kopenhagen - Porto, koji je završen bez golova. Zbog toga Portu sada čak o koncu visi plasman u narednu fazu!

Izabrane vesti

Družini Klaudija Ranijerija bilo je potrebno samo pola sata kvalitetne igre i koktel Okazaki - Marez, koji je umirio sve nalete gostiju iz Belgije za pobedu rezultatom 2:1 (2:0). 

Već posle pet minuta menjao se rezultat na semaforu. Lesterova odbrana odradila je veliki posao i zaustavila napad gostiju. Mark Olbrajton i Kristijan Fuhs brzo su odigrali kvalitetni dupli pas, nakon čega se austrijski reprezentativac odlično snašao, uputio opasan centaršut u srce kaznenog prostora, a na pravom mestu našao se Šinji Okazaki koji je lepo pogodio tik ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa.

Nisu se naleti domaćina zaustavili tu. Samo nekoliko trenutaka kasnije Marez je pogodio stativu nakon što se otarasio dvojice protivničkih igrača usred šesnaesterca. Međutim, ono što u ranoj fazi utakmice nije uspeo - vrsni Alžirac učinio je u 30. minutu susreta sa bele tačke. Prekršaj vredan najstrože kazne skrivio je Dion Kols, a Marez je sa kreča bio nepogrešiv.

Učinilo se u datom trenutku da belgijskom šampionu preti katastrofa na terenu osvajača Premijer lige. Ali, gosti su uspeli da se otrgnu i uspostave određeni ritam. U samom finišu prvog dela Ron Robert Ciler izvukao je svoj tim uz izvanrednu odbranu. Uspeo je da zaustavi strašan udarac Hozea Iskerda sa ruba šestnaesterca, a da nije bilo iskusnog golmana lopta bi verovatno zatresla mrežu pokraj desne stative.

Baš kao i u slučaju Rijada Mareza, Iskerdo je ipak imao svojih pet minuta slave na King Pauer stadionu. Već nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu Kolumbijac je napravio sjajan solo-prodor i pucao unutar šesnaesterca. Ovog puta Ciler nije uspeo da usmeri hitac u drugu stranu, a lopta je ušla u desne rašlje.

Srećom po Lisice, rezultat se više nije menjao, a talentovani Demaraj Grej je u finišu utakmice promašio dve izgledne šanse, koje bi svakako dodatno umirile borbene goste. 

Bilo kako, Lester ide dalje sa prvog mesta, četiri pobede i 13 osvojenih bodova posle pet kola. 

LESTER - BRIŽ 2:1 (2:0)
/Okazaki 5, Marez 29pen - Iskerdo 52/ 

LESTER (4-4-2): Ciler - Simpson, Hut, Morgan, Fuhs - Marez (od 68. Šlup), King, Drinkvoter, Olbrajton (od 78. Amarti) - Vardi, Okazaki (od 68. Grej).

BRIŽ (4-4-2): Butel - Kols, Pulan, Mehele, De Bok (od 70. Van Rajn) - Klaudemir (od 85. Fereira), Simons, Pina (od 61. Limbomb), Vanaken - Iskerdo, Fosen.


A u Kopenhagenu - neizmerna sreća! Jer, danski Lavovi uspeli su da odole Portu i odigraju meč bez golova, zbog čega će imati šansu da u poslednjem kolu obezbede drugu poziciju i istorijski plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Za to će Kopenhagenu biti potrebna pobeda na gostovanju Klub Brižu, ali i da Lester savlada Porto na Dragau.

Pred Dancima je prilično komplikovan zadatak, ali ne i nešto što ne može da se ostvari. A da su imali samo malo više sreće, možda bi se Telija Parkenu sada slavilo kao retko kada. Jesu se fudbaleri dva tima lavovski borili svih 90 minuta, zbog čega je srpski arbitar Milorad Mažić imao pune ruke posla. Ali, svoj posao odradio je praktično bez greške! 

Inače, jedinu pravu šansu na utakmici videli smo tek u 56. minutu utakmice. Andre Silva išao je cik-cak po šesnaestercu i raspalio po sredini gola, ali je golman odlično reagovao i to odbranio udarac. 


KOPENHAGEN - PORTO 0:0

KOPENHAGEN (4-4-2): Olsen - Ankersen, Jorgensen, Johanson, Augustinson - Falk (od 75. Kusk), Dilejni, Kvist, Tutu (od 75. Gregus) - Pavlović, Verbić.

PORTO (4-1-3-2): Kasiljas - Pereira, Felipe, Markano, Teljes - Danilo - Korona (od 88. Varela), Tores, Otavinjo (od 84. minuta Evandro) - Žota, Silva.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA E

CSKA – Leverkuzen 1:1 (0:1)
/Natho 76. pen - Foland 16/

Monako – Totenhem 2:1 (0:0)
/Sidibe 48, Lemar 53 - Kejn 52pen/

GRUPA F

Dortmund – Legija 8:4 (5:2)
/Kagava 17, 18, Sahin 21, Dembele 29, Rojs 32, 52, 90+3 Paslak 81 - Prijović 10, 24, Kuharčik 57, Nikolić 84/

Sporting – Real Madrid 1:2 (0:1)
/Silva 80pen - Varan 29, Benzema 87/

GRUPA G

Lester – Briž 2:1 (2:0)
/Okazaki 5, Marez 29pen - Iskerdo 52/

Kopenhagen – Porto 0:0

GRUPA H

Sevilja - Juventus 1:3 (1:1)
/Pareha 9 - Markizio 45+2pen, Bonuči 84, Mandžukić 90+4/

Dinamo Z. - Lion 0:1 (0:0)
/Lakazet 72/

Sreda:

GRUPA A

20.45: Arsenal – PSŽ
20.45: Ludogorec - Bazel

GRUPA B

18.45: Bešiktaš – Benfika
20.45: Napoli – Dinamo K

GRUPA C

20.45: Menehngladbah – Mančester Siti
20.45: Seltik - Barselona

GRUPA D

18.00: Rostov - Bajern
20.45: Atletiko M. - PSV

(FOTO: Action Images)


tagovi

DanskaEngleskaEvropaKlub BrižKopenhagenLester SitiLiga šampionameđunarodni fudbalPortoRijad MarezŠinji Okazaki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara