"Stadion Partizana u Humskoj"
"Stadion Partizana u Humskoj"

Koliko košta Partizan?

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.13. | 08:28

Pre osam godina je, podseća Žarko Zečević, procenjen na 40 miliona evra, a da je izgrađen stadion cena bi porasla na 120 miliona

Stadion Partizana u HumskojNavijači nisu baš oduševljeni idejom političara, ali u Crvenoj zvezdi i Partizanu gotovo da nema čoveka koji se protivi transformaciji vlasničke strukture. Čuveni rukovodioci Partizana Žarko Zečević i Nenad Bjeković, koji su dve decenije vodili crno-bele, u intervjuu za Informer kažu da bi novac bogatih kapitalista mogao samo da pomogne.
"Još pre osam godina zalagao sam se za privatizaciju Partizana. Klub je tada procenjen na oko 40 miliona, a da je završen moj projekat stadiona vrednost bi mu bila oko 120 miliona. Međutim, ideja privatizacije na ovim prostorima bila je tek u povoju tako da od toga nije bilo ništa. Sad, kad imate ambiciozne ljude, privatizacija je aktuelnija i u ovim kriznim vremenima ulazak privatnog kapitala bio bi plodonosan", kaže Zečević za Informer.

Nenad Bjeković je pronašao još jedan razlog zbog kojeg bi bilo dobro kada bi se znalo ko je gazda u najvećim srpskim klubovima – iz istih bi morali da odu političari!
"Nekad je u fudbalskim organizacijama bilo oko 30 odsto političara, a danas ih je oko 60 ili 70 odsto. Privatizacijom klubova poliičari ne bi imali toliki uticaj".

Izabrane vesti

Bivše rukovodstvo Partizana sa Mišelom Platinijem u ZemuneluZečević ima nešto drugačije mišljenje, jer smatra da je logično da se politika meša u sport, koji je najbolji ambasador države. Dugogodišnji saradnici se u jednom slažu – Partizan ne bi imao problema da pronađe kupca.
"Naći će se kupac za Partizan. Klub je u dobrom stanju, nema ni preveliki dug, tako da onaj koji bude uložio neće imati previše izdataka. Međutim, trenutno je situacija takva da se piše i priča o privatizaciji Crvene zvezde. Razlog su verovatno ljudi koji su u klubu i oko kluba. Ipak, da stvarno dođe do privatizacije i Partizan bi bio jednako interesantan kupcima", kaže Zečević, dok je Bjeković još direktniji.

On, naime, tvrdi da se pričama o milijarderima koji čekaju u redu da kupe Zvezdu javnosti zamazaju oči.
"Već sad bi moglo da se priča o potencijalnom kupcu Partizana. Pa mi smo mnogo interesantniji od Zvezde. Najlakše je izmišljati priče, plasirati ih i za dva meseca sve zaboraviti... Na osnovu tih priča mislio sam da je Roman Abramovič maltene kupio Zvezdu. Isto sam mislio i onom prilikom kad je Vladimir Putin bio na Marakani. I tada se pričalo da je Gasprom ušao u Zvezdu i da su njihovi finansijski problemi rešeni", kategoričan je Bjeković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nenad BjekovićFK PartizanprivatizacijaSrbijaSuperligaŽarko Zečević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara