"Predsednik Vučice Džejms Palota"
"Predsednik Vučice Džejms Palota"

Koliko se Rominim čelnicima isplati "skudeto"?

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.10.13. | 17:35

U slučaju osvajanja šampionske titule klub će na ime bonusa igračima i stručnom štabu morati da plati oko deset miliona evra, što će mu biti viešestruko nadoknađeno naredne sezone, učešćem u Ligi šampiona, rastom cene igrača...

Predsednik Vučice Džejms PalotaRoma je pre dve godine krenula u petogodišnji projekat stvaranja šampionskog tima, ali su rezultati došli znatno ranije nego što su očekivali vodeći ljudi u rimskom klubu, koji će na kraju sezone, ukoliko Vučica osvoji "skudeto" i samim tim obezbedi plasman u Ligu šampiona, morati pošteno da dreše kesu.

Osvajanje četvrte šampionske titule koštalo bi upravu Rome 4.800.000 evra, koji bi pripali igračima i stučnom štabu na ime bonusa, kao i 4.900.000 za direktan plasman u najkvalitetnije evropsko takmičenje.

Izabrane vesti

Iznos od oko 300.000 evra po svakom igraču i članu stručnog štaba bio bi finansijski udar za vodeće strukture rimskog kluba na kraju sezone, ali bi taj novac svakako bio višestruko vraćen naredne sezone.

Gotovo cela suma bi bila nadoknađena iz učešća u Ligi šampiona, a jasno je da je već sada cena mnogih igrača, poput Miralema Pjanića, Alesandra Florencija, Mehdija Benatije, Leandra Kastana i Kevina Strotmana, drastično porasla.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Džejms PalotaEvropaItalijaRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara