""
""

Kolumbija dobila, Argentina debelo visi za Rusiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.17. | 23:29

Gaučosi pali na šesto mesto kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a čeka ih i pakleno težak raspored

Mučila se Kolumbija večeras u Barankilji, namučila, ali na kraju i upisala očekivane bodove i učinila ovo veče južnoameričkog fudbala vrlo zanimljivim. Pobedom od 1:0 ekipa Hoze Nestora Pekermana probila se na treću poziciju južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i ujedno izbacila iz voza za Rusiju jednog od favorita Argentinu.

Izabrane vesti

Mesi i kompanija večeras igraju u Buenos Ajresu derbi protiv Čilea, ali kako su u očajnoj formi očekuje ih izuzetno težak posao ne samo sada već i u narednim mečevima. Jer baš u sledećoj rundi Gaučosi idu u La Paz u goste Boliviji (gde je uvek teško na nadmorskoj visini), a posle dočekuju i drugoplasirani Urugvaj, pa bi stvarno moglo da se desi da ostanu bez Mondijala na kraju...

Pobeda Kolumbije je čista, ali stečena teškom mukom. Bili su bolji domaćini, posebno u drugom poluvremenu kada su stalno napadali, ali je autobus gostiju koji je bio parkiran pred golom bio nepomičan. Pogađali su domaćini prečku preko defanzivca Mine u 66. minutu, a do pobedonosnog gola stigli su u 83. minutu.

Posle propuštene šanse da im zbog čiste ruke dosudi penal u 80, glavni sudija Markes iz Brazila ipak je pokazao na belu tačku nekoliko minuta kasnije zbog faula nad Kvadradom. Loptu je dohvatio Hames Rodriges, ali mu je golman Bolivije Lampe skinuo šut. Kapiten Kolumbije ipak se ispravio i pogotkom doneo svom timu važna tri boda i ujedno nabio pritisak Argentini.

KVALIFIKACIJE ZA SP - 13. kolo

Kolumbija - Bolivija 1:0 (0:0)
/Rodrigez 83/

Noćas:
00.00 Paragvaj - Ekvador
00.00 Urugvaj - Brazil
00.30 Argentina - Čile
00.30 Venecuela - Peru

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Kolumbijereprezentacija Bolivijemeđunarodni fudbalkvalifikacije za svetsko prvenstvoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara