"Mitar Mrkela"
"Mitar Mrkela"

Kompromis Zvezde i OFK Beograda – Mitar Mrkela?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.13. | 20:34

"Samo ne sme da bude revanšizma. Nije ovo Berlin ‘45", kaže Zvezdan Terzić za Naše novine

Mitar MrkelaLicitacija je počela čim  je obznanjeno da će Tomislav Karadžić napustiti fotelju na Terazijama, ali do danas nismo dobili ime nekog ozbiljnog kandidata da ga naslednika. Međutim, Naše novine u izdanju za četvrtak navode da bi za funkciju prvog čoveka srpskog fudbala vrlo lako mogao da se kandiduje Mitar Mrkela.

Legendarni fudbaler bi imao jaku zaleđinu, s obzirom da bi njegovu kandidaturu podržali klubovi u kojima se kao igrač i afirmisao, a koji su bili među glavnim oponentima Karadžiću – Crvena zvezda i OFK Beograd.

Izabrane vesti

"Alfa i omega" kluba sa Karaburme Zvezdan Terzić u izjavi za Naše novine nije želeo da potvrdi informaciju, ali kaže da u glavi ima "skoro pa idealnu ličnost".
"To mora da bude bivši sportista, obrazovan čovek koji govori engleski jezik, sa iskustvom u rukovođenju. Znate kako, u Srbiji je teško naći idealnu ličnost. Svi koji su sposobni i dokazani su na neki način ‘uprljani’. Oni drugi čisti jednostavno ne znaju da rade posao... Očekivao sam da Zvezda kao predvodnik promena izađe sa imenom kandidata, ali njihovo saopštenje je vrlo korektno. Zalažu se da se vanredna skupština zakaže što pre. Kada dođe do toga odmah ćemo izaći sa potencijalnim kandidatom", poručuje Terzić.

Zvezdan TerzićPostoji i drugi problem u varijanti da crveno-beli predlože kandidata za mesto predsednika FSS, a kojeg se pribojavaju u taboru večitog rivala.
"Ako u Savez dođe kandidat Crvene zvezde ne sme da bude ostrašćenosti i revanšizma. Prvo kvalitetne kadrove, a njih u 90 odsto slučaja u Savez nije doveo Karadžić nego - ja! Mi moramo da sačuvamo svakog kvalitetnog čoveka, jer su takvi fudbalskoj Srbiji potrebni. Uporedio bih ovu priču sa dešavanjima u Berlinu. Istočni Berlin su zauzeli Rusi i poubijali sve znamenite ljude, lekare i inženjere. Sa druge strane Zapadni Berlin su osvojili Amerikanci i stručnjake odveli u Ameriku. E zato sada ne sme da bude osvete prema ljudima koji su bili u blizini Karadžića. Jer ima tu mnogo vrednih".

Terzić, takođe, ističe da nijedno od imena koji se do sada pojavljivalo u medijima nije u ozbiljnoj igri. A pominjali su i Dragan DžajićZoran Laković, Dejan Stanković, Branko Radujko
"Znate kako kažu - prvi petlovi odmah idu u lonac".

Sa iznošenjem imena kandidata ne žuri se ni Dragan Simović, prvi čovek Spartaka.
"Ako smo čekali deset godina da Karadžić ode, onda možemo do kraja sedmice da sačekamo i ime kandidata. Znam kome bi trebalo pružiti podršku, znaju to i ljudi iz Crvene zvezde. Ali ako mi verujete trenutno njegovo ime ne bih otkrio ni rođenom bratu", rekao je Simović Našim novinama.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan SimovićFSSMitar MrkelaOFK BeogradSrbijaSuperligaZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara