""
""

Konačno - Braga! Fonte zakucao Aruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 19:00

Sigurna ekipa sa severa i prva pobeda posle više od mesec dana posta, Nikola Stojiljković odigrao poslednjih osam minuta

Raduje se Braga prvom trijumfu posle više od mesec dana posta. Aruka nije izdržala kao mnogi poslednjih sedmica, a posle šest utakmica bez pobede, Braga je zahvaljujući dvostrukom strelcu Ruiju Fonteu konačno osetila tu slast i održala se na poziciji broj četiri - 3:1.

Izabrane vesti

Mada, dugo su navijači Brage drhtali dok se njihovi miljenici nisu razigrali. Tačnije, fudbalerima Brage bio je potreban strašan nalet od četiri minuta, kada su pala dva gola i kada je Aruka definitivno potpisala kapitulaciju. 

Sve se odigralo u periodu od 69. do 73. minuta, kada je prvo Fonte doveo u novo vođstvo, da bi zatim Rodrigo Batalja zakucao protivnika sa ivice kaznenog prostora i overio trijumf.

Seriju golova otvorio je Fonte već posle četvrtine igre u prvom poluvremenu. I to nakon velikog propusta gostujuće odbrane, gde je Fonteu bilo dovoljno samo da preusmeri loptu u donji desni ugao i započne niz. 

Izjednačenje, a onda i slabu utehu gostima doneo je Mateus samo nekoliko trenutaka pošto je Fonte odradio svoj posao. I to vrlo lukavo, uprkos tome što ga je protivnički igrač vukao za dres sve vreme.

Braga sada ima 42 boda, tri više od petoplasiranog Gimaraiša, uz utakmicu više, dok je Aruka na 12. poziciji, a ubeležila je i četvrti uzastopni ligaški poraz.

PRIMEIRA - 24. kolo

Petak:

Moreirense - Boavista 0:0

Subota:

Braga - Aruka 3:1 (1:1)
/Fonte 12, 69, Batalja 73 - Mautes 17/

19.15 Porto - Nasional
21.30 Feirense - Benfika

Nedelja:

12.45 Pasoš Fereira - Tondela
17.00 Maritimo - Vitorija Setubal
19.00 Belenenses - Šaves
21.15 Sporting Lisabon - Vitorija Gimaraiš

Ponedeljak:

21.00 Estoril - Rio Ave

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rui FontePortugalMateusEvropaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara