"Jonas Valančijunas"
"Jonas Valančijunas"

Kopija ispod koje nije želeo da se potpiše litvanski div: Valančijunas za 17 minuta slomio Majami (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 08:49

Zahvaljujući snažnom centru, Toronto u poslednjoj četvrtini i produžetku stigao do izjednačenja u polufinalnoj seriji Istoka - 1:1

Jonas ValančijunasHoće centrala jednom da pogreši... Opet produžetak u Torontu, opet igra živaca, ali sad pobeda domaćeg tima i izjednačenje u polufinalnoj seriji Istočne konfencije NBA lige sa Majamijem. Reptorsi su odbranili svoj parket u drugoj utakmici, iako su u njoj morali dobrano da se pomuče kako bi izvojeli pobedu - 96:92, posle produžetka (86:86).

Ako je u prvom meču bio totalni gubutnik zato što nije postogao koš početna tri minuta dodatnog perioda, Toronto je klicu neuspeha sinoć darežljivo prepustio gostima sa Floride koji su kao omamljeni izašli na ekstra pet minuta, mašili sa svih strana, da bi prvi od šest koševa dali tek 23 sekunde pre kraja, preko Denga. Razume se, nisu ni mogli da prođu bolje, iako je Goran Dragić, na deset sekundi pre završetka regularnog dela trojkom poravnao na 86:86 i, činilo se, dao Majamiju nadu da će povesti 2:0.

Izabrane vesti

Dragić pored KerolaNije dao Jonas Valančijunas. Sjajni litvanski centar se razgoropadio u poslednjoj četvrtini i već pomenutom produžetku, dotad ga nije bilo nigde, a onda je sasuo 11 poena i zabeležio sedam skokova, taman da Toronto izbegne drugi vezani poraz na svom terenu u sezoni. Iako je sredinom poslednje deonice morao da juri sedam poena minusa.

Na kraju, Demar Kerol sa 21, pomenuti Valančijunas sa 15, te Derozan (20), Lauri (18) i Ros (10) uspeli su da održe Toronto u životu. Petoricu dvocifrenih imao je i Majami. Dragić je ubacio 20 poena, Vejd i Džonson po 17, Vajtsajd 13, a Deng 12, ali će u narednoj utakmici morati da budu još efikasniji, ako misle da iskoriste brejk iz prvog meča.

Serija se seli na Floridu, gde će Majami biti domaćin naredna dva meča, u subotu i ponedeljak.

NBA LIGA, PLEJ-OF

Toronto - Majami 96:92, posle produžetka (86:86)
/Kerol 21 - Dragić 20/

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsubk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

TorontoNBA plej-ofNBA ligaMajami HitJonas Valančijunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara