KOSTUR: Poznati svi parovi osmine finala, derbi već u subotu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.06.18. | 22:13

Derbi nas čeka već u subotu kad će snage odmeriti Francuska i Argentina

Utakmicama trećeg kola G grupe konačno je završena grupna faza takmičenja na Mundijalu u Rusiji i sada imamo sve parove osmine finala.

Poslednja dva para dobili smo nakon derbija G grupe u kojem je Belgija savladala Englesku sa 1:0 i osvojila prvo mesto. To znači da će se u osmini finala sastati sa Japanom, dok će Engleska odmeriti snage sa Kolumbijom.

Izabrane vesti

Ipak, definitivno ono što je derbi osmine finala je susret dva bivša svetka prvaka Francuske i Argentine i tom utakmicom u subotu se i otvara nokaut faza takmičenja. Ta utakmica igraće se u Kazanju.

Trikolori su bili prvi u svojoj grupi, dok su se Argentinci provukli kroz iglene uši pobedom nad Nigerijom koju im je omogućio gol Markusa Roha četiri minuta pre kraja utakmice. 

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će ukrstiti koplja sa boljim iz drugog subotnjeg meču u kojem će se u Sočiju sastati Urugvaj i Portugalija. Urugvajci su bili prvi u grupi sa sve tri pobede i bez primljenog gola, dok se Portugalija mučila u trećem kolu protiv Irana. 

U nedelju, prvog dana jula najpre će na teren reprezentacije Španije i domaćina Rusije, a logično, ta utakmica igra se u Moskvi. Pobednik ovog okršaja igraće u  četvrtfinalu sa boljim iz duela Hrvatska - Danska koji je na programu u Nižnjem Novgorodu.

Jedan od glavnih, ako ne i glavni favorit za osvajanje Mundijala, Brazil igraće 2. jula u Samari protiv Meksika meč osmine finala. Pobednik ovog meča u četvrtfinalu idu na boljeg iz okršaja Belgije i Japana u Rostovu.

Poslednjeg dana osmine finala, 3. jula, prvi će na teren stadiona u Sankt Peterburgu izaći Švedska i Švajcarska, a čast da zatvore ovu fazu takmičenja imaće Kolumbija i Engleska u Moskvi.

Parovi osmine finala

Subota, 30. jun

16.00 Francuska – Argentina (Kazanj)
20.00 Urugvaj – Portugalija (Soči)

Nedelja, 1. jul

16.00 Španija – Rusija (Moskva)
20.00 Hrvatska – Danska (Nižnji Novgorod)

Ponedeljak, 2. jul

16.00 Brazil – Meksiko (Samara)
20.00 Belgija – Japan (Rostov)

Utorak, 3. jul

16.00 Švedska – Švajcarska (Sankt Peterburg)
20.00 Kolumbija – Engleska (Moskva)


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara