""
""

Kraj posle šest godina: Kolmen napustio Vels i preuzima Sanderlend!

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.11.17. | 23:49

Mladi stručnjak ispunio veliku želju za povratkom u klupski fudbal

Kris Kolmen je napustio reprezentaciju Velsa posle nepunih šest godina od kako je preuzeo popularne Zmajeve. Tu vest je večeras potvrdila i tamošnja fudbalska asocijacija, a svi važniji mediji na Ostrvu pišu da je 47-godšnji stručnjak to učino jer će u narednih 48 sati preuzeti poslednjeplasirani tim engleskog Čempionšipa - Sanderlend.

Izabrane vesti

Kolmen je kormilo Velsa preuzeo u januaru 2012. godine, a najveći uspeh bio mu je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, gde je sa svojim nacionalnim timom stigao čak do polufinala.

Vels se u nedavnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji našao u grupi sa reprezentacijom Srbije, ali je zauzeo tek treće mesto, pa Kolmen sa nacionalnim timom nije uspeo da veže i drugo veliko takmičenje.
„Jako smo razočarani što je Kris napustio Vels. Želimo mu sve najbolje u budućnosti i povratku u klupski fudbal. To je želja oko koje je uvek bio iskren i otvoren“, rekao je Izvršni direktor FS Velsa Džonatan Ford.

Kolmen je nakada bio defanzivac Mančester Sitija, Svonsija, Kristal Palasa i Fulama, a na Krejven Kotidžu je započeo i trenersku karijeru 2003. godine. Kasnije je bio trener i Real Sosijedada, Komentrija i grčkog AEL-a. U Sanderlendu zatiče potpuno razbijen tim, koji je u prvih 16 kola ostvario samo jednu pobedu. Ostaje da se vidi da li će i sa Crnim mačkama uspeti da uradi ono što je sa Velsom u proteklih nekoliko godina.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČempionšipEvropaKris Kolmenreprezentativni fudbalSanderlendVels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara