""
""

KRALJ JE ĐOKOVIĆ: Nole razbio Nadala i pokazao mu ko je najbolji na svetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.13. | 23:09

Srpski as osvojio i Masters u Londonu, savladavši Španca 6:3, 6:4

Najbolji je Novak Đoković! Jeste Rafael Nadal trenutno prvi reket planete, ali najkvalitetniji tenis u završnici 2013. igra naš as. Posle titula u Japanu, Kini i Parizu, Srbin je podigao još jedan trofej i osvajanjem završnog Mastersa sezone u Londonu potvrdio da je, makar u ovom času, daleko iznad Španca, koga je u dva seta počistio sa terena O2 arene.

Nole je pobedom 6:3, 6:4 odbranio titulu osvojenu prošle godine na istom mestu protiv Rodžera Federera (a slavio je i 2008), na najbolji način zaokružio godinu, najavivši da u odličnoj formi dolazi u Beograd, gde će od petka sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji Dejvis kup.

Izabrane vesti

Od početka meča Đoković je stavio do znanja Rafi ko je gazda na terenu, brzo je mu je oduzeo servis, poveo 3:0, čak imao šansu za povede 4:0 i u tim trenucima činilo se da ga čeka bezbrižna vožnja ka osvajanju prvog seta, ali... Ni Bik sa Majorke se nije predavao, uzvratio je brejkom, smanjio na 2:3, međutim, tad je do izražaja došla Noletova fantastična fizička i mentalna priprema, pa je mirno poveo 1:0.

Raznovrsnom igrom, odličnim servisom i sjajnom odbranom, Novak je slomio otpor rivala i početkom druge deonice, sve vreme je kontrolisao dešavanja na terenu, bio nestvarno miran i u param parčad razbio Nadala, zabeleživši tako 22. uzastopnu pobedu, na kraju sezone, u kojoj je Rafi prepustio prvo mesto samo zbog činjenice da ovaj u drugoj polovini 2013. nije branio nijedan poen.

Još bitnije: ovo je Đokoviću sedmi pehar ove godine, 41. u karijeri, a smanjio je razliku u međusobnim okršajima sa Špancem na 17:22.

Dogodine će mu valjda i krunu skinuti...

(FOTO: Guliver/Getty images)

 


tagovi

EvropaMasters kup LondonNovak ĐokovićRafael NadalŠpanijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara