Kreće SEHA: Vujović izazvao "zemljotres", Vardar i oslabljen sila

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.08.18. | 09:31

Nišlije će sa novim elanom i trenerom pokušati da pomrse račune favoritima

Učmalost u kojem se godinama nalazi srpski rukomet prekinuo je ovog leta niški Železničar, koji je za trenera doveo legendarnog Veselina Vujovića. Nišlije su debitanti u regionalnoj SEHA ligi koja startuje danas. Osim Železničara novo ime je rumunska Steaua.

I odmah na startu, na Čair, na noge ambicioznom Železničaru stiže šampion Srbije, Vojvodina. Novosađani su šestostruki uzastopni prvaci naše zemlje, a ove godine igraće u podmlađenom sastavu. Nekadašnji srpski reprezenativac Nenad Vučković je pojačao Dinamo iz Pančeva, a od poznatijih imena boje Lala brane iskusni golman Svetislav Verkić i povratnik u tim Vojvodine Saša Marijanac.

Izabrane vesti

Železničar je zasad napravio "bombu" dolaskom Vujovića, ali u igračkom kadru nije bilo velikih transfera. Najveće pojačanje je mladi Crnogorac, pivotmen Jovo Damjanović, koji je stigao iz PSŽ-a. Na startu sezone, Nišlije će igrati bez odličnog desnog beka Predraga Vejina, koji se povredio na turniru u Strugi i odsustvovaće sa terena najmanje mesec dana.

Nišlije pred svojim navijačima imaju ulogu favorita.
"Ovo je važan dan za naš klub. Vojvodina je sa jednim mladim trenerom prošle sezone osvojila titulu, igrala jako dobro u pripremnom periodu, nastupila je u finalu turnira u Doboju. Koliko sam video, igraju dobar, moderan rukomet, totalno drugačiji nego prošle sezone, ali će i Železničar igrati drugačiji rukomet, tako da su predviđanja da ćemo videti lepu utakmicu. Naravno da je naša želja da dobijemo, ako je ikako moguće. Nadam se da će publika doći u velikom broju da nas isprati, da napravimo jedan brend, zajedno uživamo u utakmicama regionalne lige", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Vardar prošle sezone nije uspeo da odbrani krunu u Ligi šampiona, ali je zato ubedljivo slavio u SEHA ligi. Skopljaci su desetkovani odlascima, ali i dalje je to ekipa za velika dela i sigurno su prvi favoriti za krunu. Nema više Arpada Šterbika, Luke Cindrića, Žoana Kaneljasa, Horhea Makede, našeg trija, Strahinje Milića, Ilije Abutovića i Mijajla Marsenića.

Umesto trofejnog stručnjaka Raula Gonzaleza, koji je otišao u PSŽ, zamena je stigla u liku zemljaka Roberta Garsije Paronda, koji je prošle sezone vodio ženski tim do finala Lige šampiona.Tu su i dalje Vuko Borozan, Ivan Čupić, Ivan Karačić, Timur Dibirov, a stigla su i odlična pojačanje. Najveće ime je sigurno Slovenac Stađ Skube, koji je došao u Skoplje iz PIK Segeda.

Skopskim crveno-crnima najveći konkurent biće pojačani beloruski Meškov Brest. Zagreb je opet promenio nekoliko igrača, a u vrhu bi trebalo da bude i slovački šampion Tatran, koga trenira nekadašnji selektor Hrvatske Slavko Goluža. Za F4 konkurenti bi mogli da budu Železničar, Nekse i Steaua, dok će Izviđač, Vojvodina i Metalurg da se bore da izbegnu poslednje mesto.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 7452 SEHAL Zeleznicar - Vojvodina h 1 (-4.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

SEHA LIGA – 1. KOLO

Utorak
17:15: (2,55) Steaua (8,00) Tatran Prešov (1,70)
19:00: (1,20) Železničar (11,0) Vojvodina (5,60)

Sreda
19:00: Izviđač - Meškov Brest
20:45: Metalurg - Vardar

Četvrtak
20:00: Nekse - PPD Zagreb
*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SEHA ligaRK VojvodinaRK ŽelezničarVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara