""
""

Krenula Serija A! Roma patila, pa sa penala otvorila rafal po Zebrama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 20:03

Udineze deklasiran na Olimpiku, dobra uvertira za Porto

Nova sezona u italijanskoj Seriji A je krenula kanonadom Rome. Vučica je prethodnih gsezona pretila Juventusu, ali praznim puškama tako da ubedljivijih 4:0 na otrvaranju nove sezone protiv Udinezea deluju kao seme nade za Romaniste.

Izabrane vesti

Po konačnom rezultatu bi se reklo da je Vulica održala čas fudbala Zebrama, ali nije bilo baš tako. Makar u dve trećine meča. U prvom poluvremenu je Udineze bio ravnopravan rival i stvorio jednak broj prilika kao Roma koja je imala loptu preko 70 odsto vremena u svom posedu. Međutim, pokušaji gostiju iz kontranapada preko Zapate su bili poprilično opasni.

Roma je još ofanzivnije krenula u drugo poluvreme i posle dobrih šansi Najnogalana i Džeka, konačno je u 65. minutu kapitulirao i odlični Karnezis. Bela tačka je prekratila Romine muke. Džeko je iznudio penal, a Peroti bio precizan sa 11 metara. Posle samo 10 minuta novi penal za Romu. Ovog puta je Salah iznudio jedanesterac, a Peroti je opet bio neumoljiv. Penali su sasekli Udineze koji se potpuno predao, a Spaletijev tim je to kaznio sa još dva gola. U 82. minutu je Džeko rutinski pogodio za 3:0, da bi konačan rezultat postavio Salah dva minuta kasnije pošto je Peroti pre toga pogodio prečku.

Vučici sada sledi mnogo važniji ispit. Revanš protiv Porta u plej-ofu za Ligu šampiona. Roma ima 1:1 iz Portugalije pre revanša na svom terenu, a u tu svrhu je i Spaleti danas odmarao nek igrače pa su petorica novih igrača u osnosu na prvi meč u Portu danas započeli u startnih 11. Među njima golman Ščensni, levi bek Emerson, Paredes, El Šaravi i debitant Bruno Peres.

SERIJA A - 1. kolo

Subota:
Roma - Udineze 4:0 (0:0)
/Peroti 65 penal, 75 penal, Džeko 82, Salah 84/

20.45: Juventus - Fiorentina

Nedelja:
18.00: Milan - Torino
20.45: Atalanta - Lacio
20.45: Bolonja - Krotone
20.45: Kjevo - Inter
20.45: Empoli - Sampdorija
20.45: Đenova - Kaljari
20.45: Palermo - Sasuolo
20.45: Peskara - Napoli

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija ARomaMohamed SalahItalijaEvropaEdin DžekoDijego Peroti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara