""
""

Krenuo i Inter: Ćao Ranokija, ćao Guarin! Preko 20.000.000 za triling iz Đenove, Lester napravio pritisak

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 19:05

Nerazuri više nemaju vremena za gubljenje

Sedam dana pre kraja prelaznog roka, konačno je i Inter otkrio karte i krenuo da kupuje i prodaje. Nerazuri su dugo vremena vagali opcije, ispipavali puls, ali vremena za gubljenje više nema. Neki moraju da odu, da bi neki drugi došli.

Izabrane vesti

Konačno je rešena sudbina ražalovanog kapitena Andree Ranokije. Štoper koji u Interu nikada nije ispunio očekivanja se seli u Sampdoriju. Danas su dogovoreni svi detalji njegovog prelaska na stadion Luiđi Feraris. Ranokija će se posle kup utakmice sa Juventusom preseliti u Sampdoriju na šestomesečnu pozajmicu. Posle toga će opet biti otvoreni pregovori o otkupu ugovora.

Iz Intera odlazi i Fredi Guarin. Nakon što mu je propao transfer i Đijangsu, ipak će završiti u Kini. Inter i Guarin su prihvatili ponudu kineskog Šangaj Šenhue. Nerazurima će pripasti 11.000.000 evra na ime obeštećenja plus eventualni bonusi, a Kolumbijac je danas odradio poslednji trening sa ekipom posle kojeg se oprostio od dosadašnjih saigrača. Guarin će u Šangaju zaraditi fenomenalnih 30.000.000 za ugovor na četiri godine.

Novac zarađen od prodaje Guarina, Inter će ekspresno uložiti u dovođenje pojačanja. Kao što se najavljivalo prethodnih dana, glavne mete Roberta Mančinija su Sampdorijin tandem Sorijano - Eder i jedan jeftin štoper koji će doći na šest meseci.

Eder je glavna meta. Sjajni Brazilac koji igra za Italiju je imao i ponude iz Kine, ali želi u Inter. Međutim, danas se u igru uključio Lester. Klaudio Ranijeri je ponudio Doriji 10.500.000 evra za najboljeg igrača, što je ona ekspresno odbila. Međutim, Ranijeri je odmah zatim povisio ponudu na 13.000.000 evra i dobio zeleno svetlo Sampdorije. Igraču je ponuđen ugovor vredan 2.200.000 evra po sezoni, što je takođe zadovoljavajuća ponuda. Interova sreća je što Eder hoće u njihov klub i čeka zvaničnu ponudu sa Đuzepe Meace. Ali neće moći da čeka još dugo, pa Inter mora brzo da reaguje i makar izjednači ponudu Lestera. Inter je do sada išao sa maksimalnom ponudom od 10.000.000 evra.

Međutim, u svemu je bitno i što Mančini hoće i vezistu Roberta Sorijana u paketu i za njega je spreman da izdvoji oko 12.000.000 evra. U tom slučaju bi Sampdorija pristala na manju cenu za Edera jer bi na prodaji dvojice najbolji igrača inkasirala preko 20.000.000 evra.

Vreme curi i Inter mora da dostavi konretnu ponudu za tandem Đenovljana. Pogotovo što je i Sampdorija u problemu kako da nadomesti odlazak Edera. Već su kontaktirali Kjevo i ponudili 8.500.000 evra za Alberta Paloskija, a rezervna opcija je Fabio Kvaljarela iz Torina. Sve zavisi od Intera koji ne sme još mnogo da čeka.

Tu je i priča o dovođenju štopera umesto Ranokije. Mete su Rolando iz Marselja za kojeg Francuzi traže previše para i Sebastijan De Majo iz Đenove koji se čini kao realnije rešenje i došao bi na pozajmicu do kraja sezone.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ASampdorijaRoberto SorijanoPremijer ligaLester SitiItalijaInterFredi GuarinEvropaEngleskaEder MartinsAndrea Ranokija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara