""
""

Krenuo je Everton - ovo je njihov dan: Posle štopera, evo i krila od 35.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 19:44

Počelo rasipanje para na Gudisonu

Dugo su čekali navijači Evertona, a uprava kluba kao da je čekala prodaju Džona Stonsa pa da krene u kupovinu pravih pojačanja. Konačno je i Everton počeo da drma fudbalskom pijacom. Poslednje vesti sa Ostrva glase da na Gudison Park stiže najveće pojačanje ovog leta: Janik Bolasi za 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Priča koja se podgrevala prethodnih dana, sada dobija epilog. Pre nekoliko dana je Everton ponudio 21.000.000 evra Orlovima za Bolasija, ali su oni lagano odbili tu ponudu svesni da sjajno krilo u ovim uslovima i ovom ludom prelaznom roku može da se proda za veće pare. Kao što je Liverpul njih pržio na tihoj vatri za Bentekea, tako su i oni bili uvereni da će se Everton ubrzo vratiti za pregovarački sto sa jačom ponudom.

I bili su u pravu.

Najnovije vesti sa Ostrva i izvori Skaj Sportsa i još nekih medija potvrđuju da su Karamele danas u popodnevnim časovima izašle sa drugom, daleko atraktivnijom ponudom od 35.000.000 evra koju na Selhurt Parku nisu mogli da odbiju. Doduše, reč je o transferu sa uključenim bonusima i još se ne zna koliko je iznosila osnovna ponuda kluba iz Liverpula. Kako god, biće to ubeldjivo najskuplja prodaja u istoriji Kristal Palasa. Do sada je rekord držao transfer Dvajta Gejla u Njukasl za 12.000.000 evra. Takođe, Karamele su umalo srušile klupski rekord kada su kupovine u pitanju. Ipak, na pravom mestu ostaje Romelu Lukaku koji je Čelsiju prošlog leta plaćen 35.3600.000 evra.

Kristal Palas je svoje uslove dogovorio, sada ostaje da Everton utanači sve detalje sa Bolasijem, ali to ne bi trebalo da bude problem i ofanzivac iz Konga će uskoro stići na lekarske preglede. Pomenutih 35.000.000 evra za Bolasija deluje previše i precenjeno kao i veliki broj transfera na Ostrvu ovog leta, ali ako se zna da su Karamele prodale Stonsa za 55.000.000 evra onda je sve jasno. Ni Kristal Palas neće dugo zadržati novac od prodaje vihornog krila već će ga preusmeriti na kupovinu Kristijana Bentekea čiji transfer se očekuje do subote.

Podsetimo, Everton je već doveo Idizu Gaja, Martena Stekelenburga, čeka se zvanična promocija Ešlija Vilijamsa, a Bolasi će biti ubedljivo najveće pojačanje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaletnji prelazni rok 2016Kristal PalasJanik BolasiEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara