""
""

Kristal Palas razbio kasu zbog Bačuaija! Marselj rekao DA na ponudu od 38.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 11:15

Čeka se još da Belgijanac odgovori potvrdno, što će biti teži deo posla. U igri još i Stiv Mandanda i Andros Taunsend

Engleska suze roni posle šoka koji su njeni fudbaleri doživeli protiv Islanda i sve je više onih koji osuđuju megalomansko poslovanje klubova u Premijer ligi, a Kristal Palas sprema se da obori klupski rekord i učini Mišija Bačuajia apsolutno najplaćenijim igračem koji je stigao na Selherst Park.

Izabrane vesti

Kako javljaju ugledni britanski Gardijan i francuski L'Ekip, Kristalna palata razbila je kasu i iz nje izvukla čak 38.000.000 evra i ponudila ih Marselju za belgijskog napadača. Vrlo brzo nakon što je zvanična ponuda stigla na Velodrom u suprotnom pravcu otišao je odgovor - DA!

Marselj, koji se ovih dana suočava sa ozbiljnom finansijskom krizom, pristao je da proda ponajboljeg napadača i tako ugasi požar koji gori već neko vreme. Međutim, sada Kristal Palasu preostaje teži deo posla - da Bačuajia ubedi da dođe u London. 

Naime, ponuda iz malog engleskog kluba iznenadila je menadžere belgijskog golgetera, posebno ako se uzme da su Vest Hem i Juventus takođe poslali konkretne zahteve Marselju. Međutim, klupskog predsednika Vensana Labruna nisu zadovoljile finansijske konstrukcije koje su poslali Čekićari i Stara dama, što Kristal Palasu daje određenu prednost. A zašto? Vest Hem je još u maju plasirao ponudu od 40.000.000 evra, Juve je početkom juna poslao 30.000.000 evra, ali Kristal Palasova ponuda sadrži i veliki broj bonusa koji bi bili isplaćeni Marselju u slučaju Bačuajievih dobrih igara.

A ne treba zaboraviti da bivši klub 23-godišnjeg Belgijanca, Standard iz Liježa, treba da dobije čak 35 odsto od narednog transfera. To je oko 13.300.000 evra!

Ipak, za Bačuajia se interesuju i Atletiko Madrid i Totenhem, koji trenutno samo razgledaju i opipavaju puls. 

Oba pomenuta medija naglašavaju da je potera za Bačuajiem dostigla kritičnu tačku i da bi ista mogla da bude okončana vrlo brzo, možda čak i do početka prelaznog roka. 

Bilo kako, u Kristal Palasu imaju i drugih planova. Naime, u klubu se nadaju da će iz Marselja stići bar jedan fudbaler, a ako to ne bude Belgijanac, onda bi to trebalo da bude golman Stiv Mandanda. Koji bi trebalo da stigne kao slobodan igrač, pošto mu sada ističe ugovor. Naravno, idealni scenario bio bi da obojica obuku dres Kristal Palasa. 

Takođe, kao potencijalno pojačanje sve se više pominje Andros Taunsend, koji je navodno zažalio što je došao u Njukasl zimus i sada želi da ode sa Sent Džejms Parka što pre. Svrake su ispale u Čempionšip i klub se nalazi pred velikom igračkom transformacijom, što bi u Londonu želeli da iskoriste i dobiju engleskog reprezentativca za nešto manje novca. I to za samo 12.600.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula koja je aktivirana Njukaslovim ispadanjem u niži rang. 

Pročitajte sve vesti vezane za prelazni rok u našem SPECIJALU, ili klikom na tag „LETNJI PRELAZNI ROK 2016“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv MandandaPremijer ligaMarseljMiši BačuajiLiga 1letnji prelazni rok 2016Kristal PalasFrancuskaEvropaEngleskaAndros Taunsend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara