""
""

Kritičari udarili Vengera tamo gde najviše boli... U klince iz Arsenalove škole!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.15. | 10:07

Šta se dešava sa Akademijom kluba iz Severnog Londona?

Čuvena Arsenalova škola Hejl End važila je za jednu od najboljih na Ostrvu, ali i u Evropi. Iz nje Tobdžije su dobile pregršt vrhunskih igrača, a najbolji među njima bili su Sesk Fabregas, Ešli Kol, Džek Vilšir... 

Izabrane vesti

Međutim, popularni Profesor našao se na talasu žestokog udara kritičara, najviše iz razloga što Arsenalova fabrika talenata nije proizvela nijednog kvalitetnog igrača godinama unazad.

Džek Vilšir, Fransis Kokelan i Kijeran Gibs su poslednji polaznici Arsenalove škole koji su uspeli da postanu pristojni prvotimci, zbog čega su se mnogi zapitali – u čemu je problem?

Arsenal je poslednjih godina uložio mnogo novca kako bi ispratio standarde koje postavljaju Mančester Siti i Čelsi, ali ni velika ulaganja nisu dala adekvatan rezultat. Zbog toga je Vengerova metoda pretrage za kvalitetnim klincima stavljena pod posebnu lupu klupske uprave, a šuška se i da među roditeljima vlada veliko nezadovoljstvo zbog pada u kvalitetu rada sa njihovom decom.

A kao glavni krivci ovakvog stanja etiketirana su trojica stručnjaka u mladim timovima: menadžer Akademije Andrijes Jonker, zatim Frans de Kat, trener ekipe do 18 godina i Jan van Lon, kolega iz selekcije do 16 godina. Trojica holandskih stručnjaka stigli su u Arsenal prošlog leta sa pedigreom odličnih trenerskih umova. Međutim, kako piše britanska štampa, veliki problem predstavlja to što njih trojica imaju potpuno različite fudbalske stilove koje gaje i razmišljanja, zbog čega se deca nalaze u problemu.

Arsenal se zbog ovog problema suočava sa potencijalnim velikim finansijskim gubitkom, jer rezultata nema. Nijedan igrač dugo nije lansiran u prvi tim, a očekivanja su velika. 

Na listi talenata koji su bili predstavljani kao potencijalne zlatne koke i izuzetno kvalitetni igrači nalaze se, između ostalih – 20-godišnji napadač Čuba Akpom, koji od 2013. godine ide na brojne pozajmicei nigde nije uspeo da postigne više od jednog gola, talentovani vezista Den Krauli, za kojeg su britanski mediji pisali da je novo čudo i univerzalni defanzivac Hulio Pleguezuelo (18), koji i dalje čeka svoju šansu u prvom timu. Svi oni nisu ni blizu prvog tima, niti trenutno imaju kvalitet da se nađu u najjačem društvu...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaKijeran GibsFransis KokelanEvropaEngleskaDžek VilširArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara